Konuşturmadılar! | " /> Konuşturmadılar! | "/>

En Sıcak Konular

Malatya'ya 'sus': Konuşturmadılar!

7 Aralık 2007 14:53 tsi
Malatya'ya 'sus': Konuşturmadılar! Malatya'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan yayınevi baskının bir numaralı sanığı Emre Günaydın, hastanede tedavi gördüğü sırada cinayetle ilgili konuşmak istedi, ancak yanında bulunan görevlinin Günaydın'ı susturmaya çalıştı. Günaydın ne söyleyecekti?

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü yayınevi baskınıyla ilgili soruşturma dosyasına yeni bilgiler giriyor.
 
Yayınevi baskınının ardından polisten kaçmak isterken pencereden atlayan ve bir süre hastanede tedavi gören sanık Emre Günaydın'ı hastanede izleyen polis memurunun yazdığı bilgi notuna göre, Günaydın hastanede konuşmak istedi ancak bir görevli tarafından engellendi.
 
Söz konusu görevlinin, Günaydın'ı suça azmettirdiği iddia edilen Üsteğmen H.İ. olduğu öne sürülüyor.
 
Polis memuru, bu görüntülerin 50'nci kasette kayıtlı olduğunu da notuna ekledi. Görüntü 50'nci kasette bulundu, ancak kayıtta ses yoktu.
 
Bir başka tutanağa göre, Emre Günaydın, yaralı olarak yattığı odada polisten kalem kağıt istedi. Kağıda, "Size anlatacaklarımı devlet  de gelse söylemeyin" diye bir not yazdı.
 
Odada o sırada, iki polis memuru, bir hemşire ve bir doktor vardı. Günaydın'ın yazdığı not, tutanak haline getirildi, soruşturma dosyasına eklendi.
 
Milliyet'in iddiası
 
Milliyet gazetesinin haberine göre de, Emre Günaydın'ın saldırıdan bir gün önce atış talimi yaparken polis tarafından el konulan tabancası, olay yerinde bulundu.
 
Emre Günaydın, Zirve yayınevi baskınından iki gün önce, 'Malatya Av Pazarı' adlı işyerinden 20 YTL karşılığında kuru sıkı tabanca satın aldı.
 
Günaydın, bir gün sonra mesire yerinde atış talimi yaparken, olay yerine gelen polis tabancayı aldı, Günaydın'a 58 YTL de idari para cezası kesti.
 
Ancak, aynı tabancanın 18 Nisan'daki baskında kullanıldığı ortaya çıktı. Polisin el koyduğu tabancanın bir gün içinde Günaydın'a nasıl verildiği anlaşılamadı.
 
Bu bilgiler, silahın seri numarasıyla birlikte soruşturma dosyasında da yer aldı.
 
Dava normal seyrinde devam ediyor
 
Bu arada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı açılan davanın normal seyrinde devam ettiğini, geri çekilmesinin söz konusu olmadığını ve yeni bir soruşturma açılmadığını açıkladı.
 
Cinayet zanlılarından Emre Günaydın'ın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gördüğü sırada Emniyet Müdürlüğü'nce çekilmiş 75 kaset görüntüsünün de, Emniyet Müdürlüğü'nden geldiği şekliyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emanetinde olduğu ifade edildi.
 
Malatya baskını: 3 ölü
 
Malatya'da Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske (46) ile Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel 18 Nisan 2007 tarihinde boğazları kesilerek öldürülmüş,  polis, zanlılardan S.G. (20), C.Ö. (20), H.Ş. (19) ve A.Y'yi (19) olay yerinde yakalamıştı.
 
İhbar üzerine yayınevine giden polis, iki kişiyi elleri ve bacakları sandalyeye bağlı ve boğazları kesilmiş halde bulmuştu. Boğazından, sırtından ve karnından bıçaklanmış halde hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan bir kişi de, aynı gün hayatını kaybetmişti.
 
Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan E.G, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı.
 
Tedavisinin ardından mahkemeye çıkarılan E.G. ile diğer 4 kişi tutuklanmıştı.

CNNTurk



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs