En Sıcak Konular

Ezeli rekabetten en ilginç notlar

7 Aralık 2007 14:38 tsi
Türk sporunun 'Zıt Kardeşleri' F.Bahçe ile G.Saray yarın bir kez daha karşı karşıya geliyor. Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen maç öncesi ilginç notlar ve çarpıcı istatistikler:

Türk sporunun “Zıt Kardeşleri” olarak adlandırılan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bir yüzyıla yaklaşan ezeli rekabeti, birçok ilginç olaya tanık oldu. 98 yıllık ezeli rekabette ilk golü Galatasaraylı Emin Bülent Serdaroğlu attı.

17 Ocak 1909 tarihinde “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ilk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, ezeli rakibinden ilk 7 maçta gol bile yemedi.

Ezeli rekabette son golü ise geçen sezon, 19 Mayıs 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1 Fenerbahçe'nin kazandığı lig maçında Galatasaraylı Arda Turan attı. Bu maçta yaşanan saha olayları nedeniyle sarı-kırmızılı kulüp 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

FENERBAHÇE 5 YIL BEKLEDİ

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, ezeli rekabetteki 8. randevuda elde etti.

4 Ocak 1914 tarihinde Union Club sahasında yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece ezeli rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu.

Sarı-lacivertli takım adına Galatasaray'a tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

EN AZ VE EN ÇOK SEYİRCİLİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922'deki karşılaşmaya geldi.
İttihat Sahası'nda şiddetli yağmur altında yapılan ve hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.

21 Eylül 2003'de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izlerken, bu rakam, ezeli rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

GOLCÜLER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 98 yıllık rekabette en fazla golü, Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı.

Sporel, Galatasaray'a karşı oynadığı 42 maçta, toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı.

Zeki Rıza Sporel'i, 24 golle yine bir Fenerbahçeli Alaattin Baydar izliyor.

Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'in 20, Galatasaraylı Metin Oktay'ın ise ezeli rekabette 19 golü bulunuyor.

Bu arada 2 takımda da forma giyen Tanju Çolak'ın da 14'ü Galatasaray, 8'i de Fenerbahçe formasıyla olmak üzere ezeli rekabette toplam 22 golü var.

Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman da 8 golle takımlarının en golcü isimleri olarak tarihe geçti.

TURGAY ŞEREN'İN REKORU

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında en çok oynama rekoru Turgay Şeren'e ait.

(A) Milli Takım ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Şeren, sarı-kırmızılı kaleyi 55 kez Fenerbahçe'ye karşı korurken, ezeli rekabette en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Halen faal olarak futbolculuk yaşamlarını sürdürenler içinde ise ezeli rekabette en çok oynayan futbolcu Galatasaraylı Hakan Şükür.

-HASRET YILLARI-

Ezeli rakipler, rekabetin bazı dönemlerinde birbirlerine karşı galibiyet alma bakımından üstünlük kurmakta zorlandı.
Galatasaray, üst üste 18, Fenerbahçe ise 11 maçta galip gelemedi.

Sarı-kırmızılı takım, 17 Mayıs 1942'de 3-1 kazandığı maçın ardından tam 18 maç galip gelemedi ve 19. maçta 1 Aralık 1946'da sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler ise 20 Kasım 1949'da 2-0 kazandığı maçın ardından üst üste 11 maç galip gelemedi ve 22 Şubat 1953'de taraftarlarına Galatasaray galibiyeti armağan edebildi.

İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde, şimdiye dek birçok oyuncu futbolculuk yaşamında 2 formayı da giyme şansını buldu.
Son dönemde iki takımda da oynayan futbolcular şöyle:

Raşit Çetiner, Güngör Tekin, Erdoğan Arıca, Engin Verel, Mehmet Oğuz, Erhan Önal, Arif Kocabıyık, İlyas Tüfekçi, Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Selçuk Yula, Hasan Vezir, Benhur Babaoğlu, Elvir Boliç, Sedat Balkanlı, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Fatih Akyel, Elvir Baliç, Haim Michael Revivo, Abdullah Ercan, Mehmet Yozgatlı, Stjepan Tomas, Servet Çetin.

BİR MAÇTA 4'ER GOL ATANLAR

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında şimdiye dek 1 maçta bir futbolcu tarafından atılan en fazla gol, 4 olarak gerçekleşti.
Galatasaraylı Celal İbrahim, Cemil Gürgen ve Metin Oktay ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, rakip filelere 4'er gol atma başarısını gösterdi.

EN ÇOK GÖRÜLEN SONUÇ 1-0

Ezeli rakiplerin 98 yıllık geçmişinde, geride kalan 356 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 66 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıkarken, 45 kez 2-1'lik skor alındı.

EN ÇOK MART AYINDA KARŞILAŞTILAR

Galatasaray ile Fenerbahçe, en çok mart, en az ise temmuz aylarında karşılaştı.
Ezeli rakipler, mart ayında 46 kez birbirleriyle karşılaşırken, temmuz ayında ise yalnızca 9 kez maç yaptılar.

EN FARKLI SKORLU MAÇ

İki takım arasındaki 98 yıllık ezeli rekabette geride kalan 356 maçta en farklı skorlu galibiyeti, 7-0'lık sonuçla Galatasaray aldı.
12 Şubat 1911'de İstanbul Ligi'nde yapılan maçı, Galatasaray 7-0 kazanmıştı.

GALATASARAY'IN ZAFERLERİ

Galatasaray'ın, Fenerbahçe karşısında 98 yıllık rekabette aldığı en farklı skorlu galibiyetlerin tablosu şöyle:

Tarih Stat Organizasyon Sonuç (GS-FB)
---------- ---------- ------------- ------------
12.02.1911 Union Club İstanbul Ligi 7 - 0
04.05.1913 Union Club Özel 6 - 0
01.10.1914 İttihat Spor Özel 6 - 1
15.03.1942 Şeref İstanbul Kupası 5 - 0
18.12.1960 İnönü Birinci Lig 5 - 0

FENERBAHÇE'NİN FARKLI SKORLU GALİBİYETLERİ

Fenerbahçe ise ezeli rakibi Galatasaray karşısında şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti, 2002-2003 sezonunun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta elde etti.

6 Kasım 2002'de yapılan lig maçını 6-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, aynı zamanda lig maçlarında 2 takım arasındaki en farklı skorlu galibiyete imza attı.

FENERBAHÇE'NİN ZAFERLERİ

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi karşısında aldığı en farklı skorlu galibiyetler şöyle:

Tarih Stat Organizasyon Sonuç (FB-GS)
---------- ---------- ------------- -------------
06.11.2002 Fenerbahçe Birinci Lig 6 - 0
23.02.1936 Fenerbahçe İstanbul Ligi 6 - 1
12.12.1976 19 Mayıs Deprem Kupası 6 - 1
16.08.1980 İnönü TSYD Kupası 5 - 0

EN GOLLÜ MAÇLAR

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki en gollü maçlarda, penaltılar dışında sporseverler toplam 8'er gol gördü.
5 Haziran 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig maçında, ezeli rakipler 4-4 berabere kaldı.
İki takım arasında 2000-2001 sezonunda, 7 Şubat 2001'deki Türkiye Kupası yarı final karşılaşması da 4-4 berabere sonuçlandı.

CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

İki takım arasındaki 98 yıllık ezeli rekabette futbolcu ve yöneticilerin centilmence davranışları, bu zevkli mücadeleye renk kattı.
Spor tarihçilerinin derlemelerine göre, ezeli rakiplerin birbirleriyle yapacakları bir maç öncesinde, Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaraylılara, “Oberle kardeşler hasta, Hasan da sakatlanmış. Sizi karşımızda eksik kadroyla görmek istemiyoruz. Dilerseniz maçı erteleyelim” diye haber göndererek, maçın ertelenebileceğini iletti.

Fenerbahçe'nin bu önerisini kabul eden Galatasaray, oyuncuların iyileşmesinden sonra, 20 Ekim 1914'de yaptığı erteleme maçında sarı-lacivertli rakibini 6-1 yendi.

BERABER EV KİRALADILAR

Aynı kaynaklara göre, ezeli rekabetin yeni başladığı dönemlerde Galatasaray ile Fenerbahçe sporcuları ortak kiraladıkları bir evde kalıyorlar ve beraber ava çıkıyorlardı.

İki takım sporcuları geceleri bir araya gelerek sohbet ediyorlardı. Yine bir gece sohbetin koyulaştığı sırada Galatasaray'dan Ali Sami Yen, Fenerbahçelileri, “Said, yarın bizimle maçınız var. Git yat ve dinlen” diye uyardı.

ERTELEMEYİ ÖNERDİLER

Ezeli rakipler arasında 17 Kasım 1922'de yapılan maç öncesinde de ilginç bir durum yaşandı.

Bu tarihte Kadıköy'de ezeli rakiplerin maçı vardı. Maç öncesinde günlerce yağan yağmur sahayı adeta göl haline getirmişti. Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray Kulübü'ne telefon ederek, “Saha çok kötü, maçı erteleyelim” dedi. Galatasaray Başkaptanı Necip Şahin, bunun üzerine, “Anamız bizi bugün için doğurdu. Galip Bey, gelip maçı oynayacağız” diye yanıtladı. Galatasaray, Kadıköy'e gelip maça çıktı ve Fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazandı.

BİRLEŞME DURUMU VE ORTAK TAKIM KURMA DÜŞÜNCESİ

Ezeli rakiplerin kuruluşlarının ilk yıllarında birleşme durumlarının bile ortaya çıktığı, hatta iki kulüp başkanının ortak takım kurma konusunda anlaştıkları iddia edildi.

Galatasaray Kulübü'nün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Şubat 2003 sayısında, Adnan Işık'ın belgelere dayandırarak verdiği haberde, 1912 yılında Galatasaray Kulübü Başkanı Ali Sami Yen ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Hulusi Bey'in ortak imzayla kayıt altına aldıkları belgenin, birleşmeseler dahi, 2 kulübün yabancılara karşı “ortak bir takım” kurma konusunda anlaştıklarını, hatta tüzüğü bile hazırladıklarını gösterdiği kaydedildi.

CANAYDIN'DAN CENTİLMENLİK DERSİ

Son yıllarda ezeli rekabetteki maçların genelinde olaylar yaşanırken, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, rekabete centilmence yaklaşımıyla alkış aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin 6 Kasım 2002'de, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibine 6-0'lık yenilgiyle tarihi hezimete uğradığı maçta, başkanlık sıfatıyla ilk Fenerbahçe derbisini izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, rakibinin attığı golleri alkışlayarak Fenerbahçeli yöneticileri kutlaması, maça damgasını vurdu.

Canaydın'ın bu centilmenlik gösterisi kendi camiasından bazı tepkiler alsa da Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından 2002 Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görüldü.

Özhan Canaydın ayrıca, bu davranışı nedeniyle, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen “Fair-Play Sportif Davranış Ödülü”nü aldı.

FENERBAHÇE ALEX'E GÜVENİYOR

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile yapacağı derbi maçta, en önemli kozlarından birisi kaptanı Alex olacak.

Etkili olduğu maçlarda takımını taşıyan Alex, sarı-lacivertli formayı giydiği sezonlarda Galatasaray ile lig ve kupada yapılan 9 maçın 7'sinde forma giyerek, ezeli rakibinin filelerini 3 kez havalandırdı.

Kart cezası nedeniyle 14. haftadaki Denizlispor maçında forma giyemeyen Fenerbahçe kaptanı, 13. haftada Fenerbahçe'nin Ankaraspor'u 4-2 yendiği maçtaki güzel futbolunu 3 golle süslemişti.

Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli ekipte 6 gollü Semih'ten sonra, 5 golle en çok gol atan 2. oyuncu durumunda bulunuyor.
Fenerbahçe'de Alex'in oynadığı Galatasaray derbileri ve alınan sonuçlar şöyle:

2004-2005 Sezonu:

Lig:
16. hafta Galatasaray-Fenerbahçe...: 1-0
33. hafta Fenerbahçe-Galatasaray...: 1-0

Türkiye Kupası Finali:
Galatasaray-Fenerbahçe.............: 5-1

2005-2006 Sezonu:

Lig:
31. hafta Fenerbahçe-Galatasaray...: 4-0 (Alex 1 gol attı)

Türkiye Kupası Çeyrek Final:
Fenerbahçe-Galatasaray.............: 2-1 (Alex 1 gol attı)
Galatasaray-Fenerbahçe.............: 3-2

2006-2007 Sezonu:
16. hafta Fenerbahçe-Galatasaray...: 2-1 (Alex 1 gol attı)

F.Bahçe'de 7 futbolcunun ilk derbi heyecanı

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi mücadelesinde, Fenerbahçe'den 7 futbolcu şans verilmesi halinde sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray derbisine çıkacak.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı 7 futbolcu Roberto Carlos, Gökhan, Vederson, Yasin, Ali, Kazım ve İlhan maç kadrosuna girmeleri durumunda, ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin aktörleri arasında yer alacak.

Sezon içinde daha önce Beşiktaş ile Süper Kupa ve ligde yapılan derbilerde İlhan dışındaki 6 oyuncu forma giyerek, sarı-lacivertli formayla derbi maçında yer almışlardı.

Dünyanın önemli derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesi, sarı-lacivertli ekibin Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos için de yeni bir heyecan olacak.

GALATASARAY'IN KALESİ DAHA GÜVENDE

Turkcell Süper Lig'de yarın yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi, ezeli rakiplerden Galatasaray'ın kalesi daha güvende.

Sarı-kırmızılıların kalesini koruyan Orkun, ligin geride kalan 14 haftasında forma giydiği 12 maçta 7 gol yiyerek maç başına 0,58, sarı-lacivertlilerin kalesini koruyan Volkan Demirel ise 14 haftada forma giydiği 13 maçta 12 gol yiyerek maç başına 0,92 gol ortalamasıyla mücadele etti.

Orkun, forma giydiği 7 maçta kalesini gole kapatırken, Volkan 3 maçı gol yemeden bitirebildi.

Ligin 14 haftasında kalesinde 10 gol gören Galatasaray'da kaleci Aykut 3, kalesinde 14 gol gören Fenerbahçe'de ise kaleci Serdar da 2 gol yedi.

İki kaleci de bir maçta kalesinde en fazla 2 gol gördü.

Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Galatasaraylı Orkun'un ligde forma giydikleri maçlar ve takımlarının aldığı sonuçlar şöyle:

Volkan Demirel:
2. hafta Fenerbahçe-Gaziantepspor.....: 2-1
3. hafta Fenerbahçe-Sivasspor.........: 1-0 (60. dakikada oyuna girdi)
4. hafta G. OFTAŞ Spor-Fenerbahçe.....: 1-1
5. hafta Fenerbahçe-Ç. Rizespor.......: 1-1
6. hafta Bursaspor-Fenerbahçe.........: 1-1
7. hafta Fenerbahçe-Ankaragücü........: 2-0
8. hafta V. Manisaspor-Fenerbahçe.....: 1-1
9. hafta Fenerbahçe-Konyaspor.........: 4-1
10. hafta Kasımpaşa-Fenerbahçe........: 1-2
11. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş.........: 2-1
12. hafta Kayserispor-Fenerbahçe......: 2-1
13. hafta Fenerbahçe-Ankaraspor.......: 4-2
14. hafta Denizlispor-Fenerbahçe......: 0-1

Orkun Uşak:
1. hafta Galatasaray-Ç. Rizespor......: 4-0
2. hafta Bursaspor-Galatasaray........: 0-1
3. hafta Galatasaray-Ankaragücü.......: 1-0
5. hafta Galatasaray-Konyaspor........: 6-0
6. hafta Kasımpaşa-Galatasaray........: 0-1
7. hafta Galatasaray-Beşiktaş.........: 2-1
8. hafta Kayserispor-Galatasaray......: 1-1
9. hafta Galatasaray-Ankaraspor.......: 0-0
10. hafta Denizlispor-Galatasaray.....: 1-2
12. hafta Galatasaray-Gençlerbirliği..: 3-2
13. hafta Trabzonspor-Galatasaray.....: 0-1
14. hafta Galatasaray-İ.B.Belediyespor: 2-2

Fenerbahçe ilk, Galatasaray son çeyrekte can yakıyor

Turkcell Süper Lig'de yarın karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ve Galatasaray, bu sezon en çok gol attıkları dakikalarda farklı grafik çizerken, ezeli rakipler kalesinde en çok golü ilk 15 dakikalarda gördü.

Ligin geride kalan 14 haftalık bölümüne bakıldığında, toplam 23 golü bulunan Fenerbahçe en çok golü maçların ilk 15 dakikası içinde atarken, toplam 27 golü bulunan Galatasaray en çok golü son 15 dakikaya sığdırdı.

Sarı-lacivertliler ilk 15 dakikada rakip filelere 7 gol atarken, sarı-kırmızılı ekip son 15 dakikada rakip fileleri 10 kez havalandırdı.
Fenerbahçe gollerinin (17) büyük bölümünü maçların ilk yarılarında atarken, Galatasaray en çok golü (17) ikinci yarılarda kaydetti.
Ezeli rakiplerin bu istatistiklerine göre, yarınki derbide Galatasaray'ın ilk dakikalarda, Fenerbahçe'nin de son dakikalarda savunmasında daha dikkatli oynaması gerekiyor.

Fenerbahçe 16-30 ve 31-45 dakikalar arasında 5'er, 46-60, 61-75 ve 76-90 dakikalar arasında rakip filelere 2'şer gol attı.
Galatasaray ise 0-15, 31-45 ve 46-60 dakikalar arasında 3'er gol atarken, 16-30 ile 61-75 dakikalar arasında 4'er gole imza attı.

İLK ÇEYREKTE AÇIK VERİYORLAR

Ezeli rakiplerin kalesinde en çok golü gördüğü dakikalar ise ilk çeyrek oldu.

Fenerbahçe maçların ilk 15 dakikalık bölümünde kalesinde 4 gol görürken, Galatasaray aynı sürede 3 gole engel olamadı. Sarı-kırmızılı ekip 31-45 dakikaları arasında da 3 gol yedi.

Sarı-lacivertli ekip, 16-30, 46-60 ve 76-90 dakikalar arasında 2'şer, 31-45 dakikalar arasında 3 ve 61-75 dakikaları arasında 1 gol yedi.
16-30 dakikalar arasında kalesini gole kapatan Galatasaray, 46-60 dakikalar arasında 2, 61-75 ve 76-90 dakikalar arasında da 1'er gol yedi.

Fenerbahçe Kadıköy'de yenilgiyi unuttu

Turkcell Süper Lig'deki derbi maçta Kadıköy'de ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek Fenerbahçe, sahasında uzun süredir yenilmezliğiyle dikkat çekiyor.

Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 29 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.

Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a (1-0) karşı alan Fenerbahçe, bu maçın ardından sahasında çıktığı 18'i lig, 6'sı Avrupa kupası ve 5'i de Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 29 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik elde etti.

LİGDE 18 MAÇTA 13 GALİBİYET

Sarı-lacivertliler, mağlup olduğu Bursaspor maçının ardından Kadıköy'de çıktığı 18 maçta 13 galibiyet 5 beraberlik aldı.
Fenerbahçe'nin, geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor maçından sonra Kadıköy'de yaptığı lig maçları ve aldığı sonuçlar şöyle:

2006-2007 Sezonu:
10. hafta Fenerbahçe-Kayserispor...: 4-1
12. hafta Fenerbahçe-Gaziantepspor.: 4-1
14. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş......: 0-0
16. hafta Fenerbahçe-Galatasaray...: 2-1
21. hafta Fenerbahçe-Sakaryaspor...: 1-0
23. hafta Fenerbahçe-Sivasspor.....: 2-2
24. hafta Fenerbahçe-Konyaspor.....: 3-0
26. hafta Fenerbahçe-Ankaraspor....: 2-1
28. hafta Fenerbahçe-V. Manisaspor.: 0-0
30. hafta Fenerbahçe-Denizlispor...: 2-2
34. hafta Fenerbahçe-Ankaragücü....: 3-1

2007-2008 Sezonu:
2. hafta Fenerbahçe-Gaziantepspor..: 2-1
3. hafta Fenerbahçe-Sivasspor......: 1-0
5. hafta Fenerbahçe-Çaykur Rizespor: 1-1
7. hafta Fenerbahçe-Ankaragücü.....: 2-0
9. hafta Fenerbahçe-Konyaspor......: 4-1
11. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş......: 2-1
13. hafta Fenerbahçe-Ankaraspor....: 4-2

AVRUPA KUPALARINDA 6 MAÇTA 4 GALİBİYET

Fenerbahçe, Kadıköy'de Bursaspor'a 1-0 yenildiği 1 Ekim 2006 tarihindeki maçın ardından, kendi sahasında Avrupa kupalarında yaptığı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertlilerin bu sürede Avrupa kupalarında yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

2006-2007 Sezonu:
1. Fenerbahçe-Palermo.......: 3-0 (UEFA Kupası Grup)
2. Fenerbahçe-E. Frankfurt..: 2-2 (UEFA Kupası Grup)
3. Fenerbaçe-AZ Alkmaar.....: 3-3 (UEFA Kupası 3. Tur)

2007-2008 Sezonu:
4. Fenerbahçe-Anderlecht....: 1-0 (Şampiyonlar Ligi Eleme)
5. Fenerbahçe-FC Inter......: 1-0 (Şampiyonlar Ligi Grup)
6. Fenerbahçe-PSV Eindhoven.: 2-0 (Şampiyonlar Ligi Grup)

FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA 5 MAÇTA 3 GALİBİYET

Sarı-lacivertliler, 1 Ekim 2006'dan sonra Kadıköy'de yaptığı 5 Fortis Türkiye Kupası maçında ise 3 galibiyet 2 beraberlik aldı.

Fenerbahçe'nin kupa maçları ve alınan sonuçlar ise şöyle:

2006-2007 Sezonu:
1. Fenerbahçe-Gaziantepspor.: 2-0
2. Fenerbahçe-İnegölspor....: 6-0
3. Fenerbahçe-Gençlerbirliği: 2-1
4. Fenerbahçe-Beşiktaş......: 1-1

2007-2008 Sezonu:
5. Fenerbahçe-Gaziantepspor.: 0-0

Bu arada, Fenerbahçe son yenilgisinden bu yana ligde iki iç saha maçını da cezası nedeniyle İzmir'de yaptı.

Ezeli rakipler arasında yapılan son 5 maçı F.Bahçe kazandı

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Turkcell Süper Lig'de yarın yapacakları 2007'nin son derbisiyle, tarihlerinde 357. kez karşı karşıya gelecek.

17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 98 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 356 maçtan 134'ünü kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 114 kez galip geldi. Ezeli rakipler 108 maçta ise eşitliği bozamadı.

“Sarı Kanaryalar”ın attığı toplam 500 gole, “Cim Bom” 458 golle karşılık verdi.

LİGDE DE FENERBAHÇE ÜSTÜN

Ezeli rakipler, 50. yılını geçiren lig tarihinde şimdiye dek 98 kez karşı karşıya geldi.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 39-28 üstünlük kurdu. Ligdeki 31 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 126 gole, sarı-kırmızılılar 99 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında geçen sezon ligde yapılan maçları Fenerbahçe, Kadıköy ve Mecidiyeköy'de aynı skorlarla 2-1 kazanmıştı.

LİGDEKİ SON 5 MAÇI DA FENERBAHÇE KAZANDI

Ezeli rakipler arasında ligde yapılan son 5 maçı Fenerbahçe kazandı.

Galatasaray, 12 Aralık 2004 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda 1-0 yendiği rakibi karşısında ligde daha sonra oynadığı 5 maçı da yitirdi.
Fenerbahçe'nin ezeli rekabette galibiyetle ayrıldığı ligdeki son 5 lig maçı şöyle:

Tarih Stat Sonuç
---------- ------------------ -----
22.05.2005 FB Şükrü Saracoğlu 1 - 0
27.11.2005 Ali Sami Yen 1 - 0
22.04.2006 FB Şükrü Saracoğlu 4 - 0
03.12.2006 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 1
19.05.2007 Ali Sami Yen 2 - 1

Haber 7
 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,412 µs