Ermenistan'ı Türkiye'ye bağlayacaklar | " /> Ermenistan'ı Türkiye'ye bağlayacaklar | "/>

En Sıcak Konular

Ermenistan'ı Türkiye'ye bağlayacaklar

7 Aralık 2007 10:21 tsi
Ermenistan'ı Türkiye'ye bağlayacaklar Ermenistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan rekabet, görevdeki cumhurbaşkanı Koçaryan'ın sözleriyle Ermeniler için korkutucu bir hal aldı.

19 Şubat'ta Ermenistan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili adaylık başvurusu sona ererken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Ulusal Hareket Partisi için ''Ermenistan'ı Türkiye'ye ekleyecekler'' dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan ve onu destekleyen eski iktidar partisi Ermenistan Ulusal Hareketi'nin faaliyetlerine siyasi açıdan önem vermediğini belirterek, "Ulusal Hareket, Karabağ davasına ihanet etti ve Ermenistan'ı Türkiye'ye eklemeye hazırlar" dedi.

Koçaryan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda da Petrosyan'ı suçlayarak, Petrosyan ve partisinin bu konuyu "unutmaya hazır olduğunu" söyledi.

Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru hazırlık çalışmaları sürerken, Koçaryan da "Golos Armenii" (Ermenistan'ın sesi) gazetesine yaptığı açıklamada, iktidar adayı Başbakan Serzh Sarkisyan'ın en ciddi rakibi olarak gösterilen Ter Petrosyan ve onu destekleyen Ermenistan Ulusal Hareket Partisi'ne ülke siyaseti açısından ağır eleştiriler yöneltti.

İktidardaki birinin eski yönetimi kötülemesinin eski Sovyet geleneği olduğunu ve bunu yapmak istemediğini ifade eden Koçaryan, "Ulusal Hareket'in önde gelen isimlerinin büyük çaplı hırsızlıklar nedeniyle şu anda hapiste olmaları gerek" dedi.

"Koçaryan, görüşlerini, "Bugün açıkça söylüyorum, Ulusal Hareket, halkın güvenini suistimal etti. Ekonomiyi çökerten Ulusal Hareket, Ermenistan'ı dünyadaki en yoksul ülkeler arasına düşürdü. Karabağ hareketi dalgasıyla iktidara gelen Ulusal Hareket, bu davaya ihanet etti. Ulusal Hareket Partisi, ulusal ideolojiden yoksun ve Türkiye'ye bağlamaya hazır" diye sürdürdü.

Ter Petrosyan'ın bugünkü siyaset ortamında "muhalefet güçlerinin babası" olmaya çalıştığını söyleyen Koçaryan, ancak bunun başarısızlıkla sonuçlanacağına inandığını da kaydetti.

Koçaryan, "Tüm potansiyel devrimciler (muhalefet) siyasi açıdan iflas etmiş durumda. Halkımız akıllı ve gerçekçidir, geveze ve maceracıların peşinden gitmeyecektir" ifadesini kullandı.

Açıklamasında işgal altındaki Yukarı Karabağ konusuna da değinen Koçaryan, Ulusal Hareket'in, Karabağ hareketinin etkisiyle iktidara gelmesine rağmen kısa süre içinde Karabağ'ı geri vermeye hazır hale geldiğini savunarak, Ter Petrosyan'ın Cumhurbaşkanlığından istifa etmeden önce sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesi taahhüdü verdiğini ve o dönemdeki müzakerelerin bu kapsamda yapıldığını söyledi.

Söz konusu taahhüdü aşmak için çok çalıştığını ve bugünkü görüşmelerin bölge halkının kendi kaderini tayin etme hakkı çerçevesinde yapıldığını söyleyen Koçaryan, "Aynı doğrultuda bölge statüsünün belirlenmesi için referandum yapılacağını, referandumdan önce de Yukarı Karabağ'ın uluslararası platformlarda tanınmasının beklendiğini" ileri sürdü.

Ulusal Hareket partisi tarafından "Ermenistan'ın en büyük partnerinin Azerbaycan olması gerektiği" düşüncesinin dile getirildiğini ifade eden Koçaryan, Yukarı Karabağ'ın geri verilmeden bunun imkansız olduğunu söyledi.

Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ter Petrosyan ise bugünkü yönetimin faaliyetlerinin yağma ve talandan ibaret olduğunu ifade ederek, "İktidar baştan ayağa yolsuzluk içinde, bu her şeyin suç dünyası kurallarına tabi olduğu kleptokrasidir" dedi.

Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, Ter Petrosyan, Rus Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, bugünkü iktidarın ülkeyi tamamen yağmaladığını, iç ve dış politikasının sadece şahsi zenginlik elde etmeyi amaçladığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvuruları sona erdi

Bu arada Ermenistan'da 19 Şubat 2007 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık süreci, 9 başvuruyla bugün sona erdi.

Ermeni Merkez Seçim Komisyonu'ndan (MSK) yapılan açıklamaya göre adaylık başvurusu yapanlar şunlar:

Orinats Yerkir lideri ve eski Parlamento Başkanı Artur Bağdasaryan
Ulusal Birlik Partisi lideri Artaşes Gegamanyan
Halkın Partisi lideri Tigran Karapetyan
Ulusal Demokratik Birlik lideri Vazgen Manukyan
İşgal altındaki Yukarı Karabağ yönetiminde yer alan isimlerden Arman Melikyan
Taşnaksutyun partisi temsilcisi ve Parlamento BaşkanYardımcısı Vahan Hovhannisyan
Cumhuriyetçi Parti lideri ve Başbakan Serzh Sarkisyan
Önceki iktidar partisi Ulusal Hareket partisinin desteklediği eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan
Ulusal İttifak Partisi lideri Aram Harutyunyan gerekli belgeleri tamamlayarak MSK'ya başvurularını yaptı.

Aday olacağını açıklayan Yeni Zamanlar partisi başkanı Aram Karapet yanise ilgili yasalar gereği 10 yıldır ülkede ikamet etme koşulunu yerine getirdiğine yönelik belge alamaması nediniyle başvuruda bulunamadı.

Başvurularını tamamlayan adayların kesinleştirilmesinin 31 Aralık 2007-20 Ocak 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceği süreçte, seçim öncesi propaganda kampanyaları da 21 Ocak-17 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlenecek.

Aktif haber



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs