Batı'dan böldüler! | " /> Batı'dan böldüler! | "/>

En Sıcak Konular

Bu sefer Batı'dan böldüler!

7 Aralık 2007 08:33 tsi
Bu sefer Batı'dan böldüler!
Madeni Euro’ların arka yüzünden Türkiye haritasının çıkarılmasının ardından, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Meclis’teki tüm milletvekiline gönderilen “İşte Almanya” isimli kitapta bir skandala imza atıldı.

Kitapta, Türkiye’nin Trakya Bölgesi Yunanistan’a dahil edilerek AB’ye girdi. Kıbrıs’ın tamamı da AB toprağı oldu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliğine karşı çıkarak ‘imtiyazlı ortaklık’ fikrini gündeme getiren Almanya, bir skandala imza attı. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm milletvekillerine gönderilen bir kitapta Trakya bölgesi Yunanistan’a dahil edilerek “AB toprağı” olarak gösterildi. Angela Merkel yönetimi, Kıbrıs’ın tamamını da AB üyesi yaptı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz imzasıyla geçtiğimiz günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapan milletvekillerinin tamamına “İşte Almanya” adını taşıyan ve Almanya’yı tanıtan bir kitap gönderdi. Kitapta skandal bir harita yayınlandı.


14 DİLDE BASILDI
Başta Almanca olmak üzere, Arapça, Çekçe, Çince, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Lehçe Portekizce, Rusça ve Türkçe olmak üzere tam 14 dile çevrilerek dünyaya dağıtılan kitaptaki yanlışlık, Dışişleri Bakanlığı tarafından da fark edilmedi. Dışişleri Bakanı  Ali Babacan’a da gönderilen kitaba ilişkin bir girişim yapılmaması dikkat çekti.


İLGİ ÇEKİCİ BİLGİLER…
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Cuntz’un milletvekillerine gönderdiği üst yazıda, “Söz konusu kitap, Almanya Federal Cumhuriyeti hakkında ilgi çekici bilgiler içermektedir. Türkiye ve Almanya arasındaki benzersiz ilişkiler ışığında, bu kitabin ilginizi çekeceğini ve ilişkilerimizi daha da derinleştirmek için size yeni fikirler sunacağını ümit ederim” ifadesi yer aldı.


TRAKYA VE KKTC AB’YE GİRDİ !
Kitabın 85’inci sayfasında yer alan bir haritada AB ülkeleri, AB’ye katılma kararı verilenler ve katılım görüşmeleri başlayan ülkeler bulunuyor. Haritada, Türkiye “Katılım görüşmeleri başlayan ülkeler” arasında yer alırken, Türkiye’nin Avrupa kıtası içinde yer alan toprakları Yunanistan’ın toprak parçasıymış gibi kabul edildi. Haritada Trakya, Yunanistan’ın bir parçası haline getirilerek AB toprağı gibi sunuldu. Kitapta dikkat çeken bir başka hata ise Kıbrıs adasında KKTC’nin yok sayılması oldu. Kıbrıs Rum Kesimi olarak gösterilen “Kıbrıs” AB’ye tam üye olarak sunuldu.


CHP’DEN TEPKİ
Kitaptaki iki büyük hatayı gündeme getirmeye karar veren CHP İzmir Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komisyonu üyesi Canan Arıtman, yaptığı açıklamada, hatanın sehven yapılmış olmasını dilediğini söyledi. Arıtman, “Aksi takdirde bu durum Türk-Alman ilişkileri açısında affedilemez bir hata olarak değerlendirilecektir. Ben konuyu en kısa sürede Dışişleri Komisyonu toplantımızda gündeme getireceğim. Dışişleri Bakanlığı’ndan da konu hakkında bilgilerinin olup olmadığını soracağım. Dışişleri Bakanlığı’nın böylesine büyük bir hatayı şuana kadar fark etmemiş olması da kabul edilemez bir durumdur. Bu hata istenmeden yapılmış olsa bile derhal düzeltilmedir.” dedi.

gazeteport
 
 



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs