En Sıcak Konular

Wilson: Bilgi paylaşımı işe yarıyor!

6 Aralık 2007 22:12 tsi
Wilson: Bilgi paylaşımı işe yarıyor! ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, DTP'nin terörizmle arasına mesafe koyması gerektiği görüşünü yineleyerek, terörizmle mücadelede Türkiye'yle bilgi paylaşımının ''iyi sonuçlar verdiğini düşündüğünü'' söyledi.

Wilson, Finlandiya'nın Milli Günü resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin yeni anayasa taslağıyla ilgili bazı milletvekilleri ve akademisyenlerle yaptığı görüşmelere ilişkin bir sorusu üzerine, Büyükelçi Wilson, bunun, diğer büyükelçilerin yaptıklarıyla aynı olduğunu söyledi.

Wilson, birçok kişiyle konuşarak Türkiye'deki konuların ne olduğunu anlamaya çalıştığını, Türkiye'nin iç ve dış konularda ne düşündüğünü Washington'a bildirmek için görüşmeler yapmak durumunda olduğunu ifade etti.

Bu görüşmeler çerçevesinde DTP milletvekilleriyle neden görüşmediğine ilişkin bir soru üzerine Wilson, ABD Büyükelçiliği'ndeki bazı görevlilerin çeşitli düzeylerdeki insanlarla görüştüğünü belirterek, ''Ayrı bir konu olarak, DTP'nin parlamento üyelerinin, kendilerini terörizmle daha net biçimde ayrı tutması önemlidir'' dedi.

''Aksi durumda, DTP yetkilileriyle görüşüp görüşmeyeceğine'' ilişkin bir başka soruya da Wilson, ''Hayır, bu anlamda belli bir çizgi çizmek istemiyorum. İnsanlarla konuşmak bizim için önemli. Türkiye'deki insanlar, DTP'nin terörizmle arasına daha açık bir mesafe koyduğunu görmek istiyor'' yanıtını verdi.

Wilson, son olarak terörle mücadele konusunda ABD ile Türkiye arasındaki istihbarat paylaşımına ilişkin bir soruya, ''Kasım ayında Oval Ofis'te yapılan görüşmeden bu yana Türkiye ile çok yoğun ve çok yakın bir çalışma içerisinde oldukları'' karşılığını verdi. Ross Wilson, bilgi paylaşımının daha önce de olduğu gibi devam ettiğini, ancak son birkaç haftadır daha yoğun bir biçimde sürdüğünü kaydetti ve ''iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum'' dedi.

Milliyet



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs