En Sıcak Konular

'Kürtler kardeşimiz, PKK şerefsiz'

6 Aralık 2007 21:08 tsi
'Kürtler kardeşimiz, PKK şerefsiz' TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada PKK'yı ağır bir dille eleştiren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 'PKK Kürt halkını temsil edemez' dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Diyarbakır'ın, Hakkari'nin ihracatı 10-15 kat artmış. Bu ihracatı kim yapmış, Kürt kökenli, Arap kökenli vatandaşlarımız, akrabalarımız yapmış. Kürt kökenli arkadaşlarımız, bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK şerefsiz bir terör örgütüdür. Biz bu ayrımı istiyoruz. Bu ayrımın yapılması lazım. Gerçekler böyle söylenmeli" dedi.
Bakan Tüzmen, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, "Ön yargılardan arınmış olarak bakarsak, Türkiye bugün ekonomide ciddi bir dönüşüm ve transformasyon geçiriyor" dedi.

Tüzmen, son 5 senenin ihracat şampiyonunun Türkiye olduğunu; bunu kendilerinin değil, rakamların ve OECD gibi uluslararası finans kuruluşlarıın öylediğini ifade etti.

"Artık ülkemizin her ilinden ihracat gerçekleştiriyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ihracat 4 kart artmıştır" diyen Tüzmen, "Diyarbakır;
2002'de 6.9 milyon dolar ihracat, 2006 yılında 66.8 milyon dolar... Diyarbakır'ın, Hakkari'nin ihracatı 10-15 kat artmış. Bu ihracatı kim yapmış, Kürt kökenli, Arap kökenli vatandaşlarımız, akrabalarımız yapmış. Kürt kökenli arkadaşlarımız, bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK şerefsiz bir terör örgütüdür. Biz bu ayrımı istiyoruz. Bu ayrımın yapılması lazım. Gerçekler böyle söylenmeli" diye konuştu.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs