En Sıcak Konular

Dağlıca'dan MEKTUP var!

6 Aralık 2007 17:16 tsi
Lise öğrencileri Dağlıca taburuna mektup yazdı. Mehmetçikten bu mektuplar geldi.

SAKARYA Üniversitesi Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin, tarih derslerinde Dağlıca’da 13 mehmetçiğimizi şehit verdiğimiz Hakkari Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Mehmetçiklere yazdıkları mektuplara yanıtlar geldi.

Dağlıca saldırısı sonrasında mehmetçiklere gönderilen mektuplar büyük moral oldu. Piyade er Metin Kökel'in, öğrenci Aycan Pekin'e gönderdiği yanıt bunun göstergesi...

İŞTE MEHMETÇİĞİN MEKTUBU

“Sevgili Aycan kardeşim; Mektubunu aldık ve çok samimi bulduk. Arkadaşlarla cevap yazmaya karar verdik. Aslında bu mektup sadece buradaki askerlerin değil, binlerce vatan evladının sana cevabıdır. Bizim arkamızda sizin gibi dualarını esirgemeyen kardeşlerimiz oldukça ne bu vatanın bir karış toprağına zarar gelir, ne de size. Bugün biz bunu devam ettiriyoruz. Yarın senin abin, kardeşin, belki de ileride oğlun. İnan Aycan, bu gurur duyulacak bir şey.

Belki burada imkanlar çok kısıtlı, şartlar çok zorlu ama inan bunların bile apayrı bir tadı var. Ne kadar zorlasa da bazen bunaltsa da herkes tek bir şey için tek yürek halinde bekliyor. O soysuzlara haddini bildirmek, güzel ülkemizin her karış toprağını o canilerden temizlemek için buradayız.

Kanlar akmasın, kardeşlerimiz ölmesin diye mücadele ediyoruz. Belki bir çok insan 21 Ekim'de verilen 12 şedimizi unuttu bile. Keşke herkes senin gibi sağduyulu olsa.

Senin mektubun bize bir farklı geldi. Cok içten ve sıcak gördük onu. Sanki eline silahı verseler sonuna kadar giderim der gibi yazmıssın. Emin ol Aycan bu vatanın bize ne kadar ihtiyacı varsa, sana ve senin gibilere de o kadar ihtiyacı var.

Ailene de teşekkür et bizim için nazik davetleri için. Biz de sana ‘gel misafirimiz ol’ diyeceğiz ama. Bosver kardeşim. Buralar çok soğuk. Üşütür hasta olursun. Seninle yüzyüze görüşmeyi de isterdik. Kısmet işte. Kendine iyi bak kardeşim. Hayatta başarılar. Ara sıra yazarsan çok seviniriz.''

‘KEŞKE ŞEHİT OLSAK DİYE DUA EDİYORUZ’

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan askerlerin, öğrencilerden Hakkı Altıntaş'a gönderdiği mektupta ise şunlar yazıldı:

“Sevgili Hakkı.
Ben bu mektubu, senin yazmış olduğun mektuba karşılık vermek isteyen bir Mehmetçik için yazıyorum. Ben bölük yazıcısıyım. Sevgili Hakkı kardeşim. Şu an bu mektubu nöbet dönüşünde yazıyorum, Daha yeni yeni ısınıyorum. Hava belki eksi 15, bilemedim eski 16 derece. Ama asla komandolar üşümez, yemez, içmez, uyumazlar. İnşallah sen de asker olunca ne demek istediğimi anlarsın be kardeşim.

Vatanıma canım feda. Buradaki asker arkadaşlarım ‘keşke her gün terörist avına çıkalım’ diye can atıyor. ‘Keşke şehit olsak’ diye dua ediyorlar. Kendine iyi bak. Gözünüz arkanızda kalmasın. Bu vatan bizimdir. Komando..''

Bu mektubun sonunda ise, ‘Bunlar komando sözleridir’ denilerek şu dörtlüğe yer verilmiş:
“Biz batıdakiler gibi Banklara değil,
Hakkari'nin karlı dağlarına şafak atıyoruz.
Bize kaç şafak diye sormayın,
Biz şafak 1 derken şehit verenlerdeniz.''

“SEN DE ASKERSİN''

Hakkari’deki Tugay Komutanlığı personelinden gelen bir başka mektup ise şöyle:

“Sevgili Eda, Göndermiş olduğun mektup Komando Tugayı olarak bizleri onurlandırmıştır. Bizler yüce milletimizin bize vermiş olduğu görevi layıkı ile yerine getirebilme çabası içerisindeyiz. Bizim için söylediğin gurur verici sözler görev ve sorumluluk bilincimizi bir kat daha perçinlemiştir.

Sevgili Eda; Zannetme ki sen asker değilsin, sen cephede değilsin. Sen bu ülkenin geleceğisin. Sen bu ülkenin eli kalem tutan neferisin. Unutma ki yüreği senin gibi vatan savdası ile dolu olan kardeşlerimiz olduğu sürece şanlı bayrağımız her zaman her daima dalgalanacaktır.
Gururluyuz, cesuruz, güçlüyüz. Çünkü bizim Eda’larımız her daim var olacak.

Saygı ve sevgilerimizle. Komando Tugayı personeli.
Annenin, babanın ellerinden, senin de gözlerinden öperiz.
Dağcı Komandolar. Vatan sana canım feda.''

İnternet haber



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs