'düşman ülke' soruşturması | " /> 'düşman ülke' soruşturması | "/>

En Sıcak Konular

Gazetecilere 'düşman ülke' soruşturması

6 Aralık 2007 16:22 tsi
Gazetecilere 'düşman ülke' soruşturması

İsrail'de 3 gazeteci hakkında, izin almadan "düşman ülkelere" gittikleri gerekçesiyle soruşturma açıldı. Bakın gazetecilere hangi ülkere gittikleri için soruşturma açıldı:

İsrail'de 3 gazeteci hakkında, önceden izin almaksızın "düşman ülkelere" gittikleri gerekçesiyle soruşturma açıldı. Polisin haklarında soruşturma yaptığı gazetecilerin, İsrail'in "düşman ülke" olarak nitelendirdiği Suriye ve Lübnan'a gittikleri belirtildi.

Haklarında soruşturma açılan gazetecilerden, Yedioth Ahranot gazetesinin muhabiri Ron Ben-Yişai, Eylül sonlarında Suriye'ye giderek, İsrail'in 6 Eylüldeki gizemli Suriye operasyonu sırasında vurulduğu öne sürülen bölgeden haberler vermişti. Diğer gazetecilerin, "Masa Aher" adlı gezi dergisi için Lübnan'a giden Sur Şezaf ve Kanal 10 televizyonunun iki kez Lübnan'a giden mensubu Lisa Goldman oldukları bildirildi. İsrail polisinin soruşturmayı yürüten biriminin başkanı Alon Şahrabani, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, soruşturma altındaki basın mensuplarının İçişleri Bakanlığından gereken izni almadıklarını söyledi. Şahrabani, basın mensuplarının bu ülkelere özel görevle gittiklerini, bu seyahatleri hem kendi güvenlikleri, hem de İsrail açısından oldukça ciddi riskler taşıdığı için soruşturma yapıldığını ifade etti.

İsrail Basın Konseyi Başkanı Dalya Dorner ise "basın özgürlüğünün en önemli amaçlarından biri olduğunu" kaydetti ve "Güvenlik endişelerini anlıyorum. Yasalara uyulmalı. Bu konudaki haberleri okuduğumda, izin alarak gittiklerini düşündüm. Konunun soruşturmayla ve bir uyarıyla sınırlı kalacağını umarım. Öncelikle, hepsi de gazetecilik mesleğinin gereği doğrultusunda işlerini yapmak isteyen iyi insanlar" diye konuştu. Suçun sabit görülmesi halinde söz konusu gazetecilere 4 yıla kadar hapis cezası verilebileceği ifade ediliyor.
 
haber 7



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs