İsrailli firma uydu projesine giremedi! | " /> İsrailli firma uydu projesine giremedi! | "/>

En Sıcak Konular

Listede yok! İsrailli firma uydu projesine giremedi!

6 Aralık 2007 14:46 tsi
Listede yok! İsrailli firma uydu projesine giremedi! Er ve erbaşın kullandığı G-3 piyade tüfeği yerine modern piyade tüfeği ve modern makinalı tüfek projesine başlanacak. Yeni projelerle ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül uydu projesi ile ilgili de konuştu. Topraklarında keşif istemeyen

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ilk kez 5.56 milimetre çapında, bir modern piyade tüfeği ile modern makinalı tüfeğin ulusal olanaklarla üretileceğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın annesinin rahatsızlanması nedeniyle 23 Kasım’da ertelenen Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) dün yapıldı. Gönül, yaklaşık 5 saat süren SSİK’in ardından, alınan kararları açıkladı.

YERLİ PİYADE TÜFEĞİ: Er ve erbaşın kullandığı G-3 piyade tüfeği yerine modern piyade tüfeği ve modern makinalı tüfek projesine başlanacak. Daha önce de benzer projeyi üstlenen Makina Kimya Enstitüsü Kurumu bu defa özel firmalara önderlik edecek. Tüfekler için AR-GE çalışmalarına başlanacak ve 2 yıl içinde üretime geçilecek. AY sınıfı denizaltılara ve Yavuz sınıfı fırkateynlere GENESİS adı verilen Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi uyarlanacak.

AKSAZ’I ASELSAN KORUYACAK: Aksaz Foşa Deniz Üssü’nün su üstü ve sualtı elektronik savunma sistemleri modernizasyonu ASELSAN firmasıyla gerçekleşecek ve sözleşme görüşmelerine başlanacak.

GÜDÜMLÜ MERMİ: Norveç Kongsberg firmasından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılan Seahawk helikopterleri için Penguen güdümlü mermi satın alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurumlarının ihtiyacı olan genel maksat helikopteri tedariki projesi iptal edildi, ancak yeni bir ihaleye başlandı. Üretimde Türkiye’nin de yer alacağı ihale modelinde Amerikan Sikorsky ve İtalyan Agusta/Westland firmalarıyla görüşülecek.

MİLLİ FIRKATEYN: Milli imkanlarla savaş gemisi yapım çalışmalarına başlayan SSM yeni bir adım atarak milli imkanlarla fırkateyn yapımı projesine başlayacak. TF 2000 adı verilen projede 4 adet fırkateyn 1,6 milyar dolara mal edilecek.

Uydu projesinde İsrail firması kısa listeye giremedi

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül "Keşif, gözlem, uydu projesinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nca yapılan değerlendirme çalışmaları gözden geçirilmiş olup, İtalya’nın Telespazio, Almanya’nın OHB, İngiltere’nin Eads Astrium firmaları ile görüşmelere devam edilerek, sonuçların bir sonraki icra komitesi toplantısında sunulmasına karar verilmiştir" dedi. Toplantı sonunda uydu ihalesine katılan İsrail firması kısa listeye kalamadı. Kısa listeye kalan firmalardan tekrar fiyat teklifi istenecek.

Hürriyet



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs