DTP’de dengeler sarsılıyor | " /> DTP’de dengeler sarsılıyor | "/>

En Sıcak Konular

Rüzgar ters döndü: DTP’de dengeler sarsılıyor

6 Aralık 2007 14:32 tsi
Rüzgar ters döndü: DTP’de dengeler sarsılıyor Farkında mısınız? DTP’de dengeler gizliden gizliye değişiyor. Artan terör saldırılarıyla savrulan ve parti yönetimi “şahinler” lehine değişen DTP’de güvercinler kontrolü ele geçirmeye çalışıyor. Elbette bu çaba “Kürt açılımı&

Başbakan Erdoğan’ın en büyük korkusu 22 Temmuz sonrasında DTP’nin meclise girmesiyle mecliste gerginlik çıkmasıydı. Ancak Erdoğan’ın korkusu gerçekleşmedi. Ta ki terör saldırıları başlayana kadar. İlk günlerde karşılıklı verilen ılımlı mesajların, Bahçeli ve Türk’ün tokalaşmalarının Türkiye’de nasıl bir olumlu hava yarattığı dün gibi hafızalarda.

Ancak artan terör bu iklimi zehirledi. DTP’nin PKK ile arasına “net” bir mesafe koyamaması ve terörün yarattığı toplumsal hassasiyet neredeyse iletişim kanallarını tıkadı. DTP’nin iletişime açık kanalları da tıkandı. Yönetim değişti ve Ahmet Türk’ün yerine sert açıklamalarıyla tanınan Nurettin Demirtaş geldi.

DTP’de yaşanan ‘olumsuz’ dönüşümün Türkiye’deki normalleşme sürecini tehlikeye attığı kesin. Ancak Türkiye’nin de geleceğini yakından ilgilendiren parti içi mücadele henüz sona ermiş değil. DTP içindeki ılımlı sesler yeniden harekete geçmişe benziyor. Uzun bir sessizlikten sonra Sırrı Sakık’ın tekrar konuşmaya başlaması bunun en önemli kanıtı.

Sakık geçtiğimiz günlerde “parti dışından gelen genel başkandan rahatsızız” açıklamasıyla dikkatleri çekmiş, dün yaptığı “silahları bıraktırmak boynumuzun borcu” sözleriyle beğeni toplamıştı.

Elbette son bir noktayı da vurgulamak gerekiyor. DTP içinde tekrar başlayan dalgalanmayı Erdoğan iktidarı ve CHP lideri Baykal’ın farklı da olsa birbirine paralel özellikler taşıyan Kürt açılımları bağlamının dışında değerlendirmek güç görünüyor. Kürt konusunda yapılacak açılımlarla ilgili verilen ipuçlarının DTP içinde “güvercinleri” cesaretlendirdiği ileri sürülebilir. DTP içinde sesleri daha gür çıkan Sakık gibi isimlerin cesaretini kırmamak da herhalde Türkiye’ye düşüyor.



Bu haber 1,157 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs