En Sıcak Konular

Yunan basınından Babacan'a sert suçlamalar!

6 Aralık 2007 13:27 tsi
Yunan basınından Babacan'a sert suçlamalar! Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, dün Atina'daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra yaptığı Batı Trakya ziyareti Yunan basınında geniş yer buldu. Basın-yayın organları, Babacan'ın söz konusu yaklaşımının Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşmaya varı

Yunan basın-yayın organları, "Babacan'ın Batı Trakya ziyaretinde Türk azınlık üyelerini, haklarını tüm yasal olanaklar ile talep etmeye ve bunlar çiğnendiği takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmaya teşvik ettiğini" kaydetti.
 
Kathimerini:
Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, "Babacan'ın, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i ziyaretinden birkaç saat sonra ve güven artırıcı önlemlerin benimsenmiş olmasının yankısı henüz devam ederken, Trakya'da azınlık üyelerine haklarını talep etmeleri teşvikinde bulunmasının ortama gölge düşürdüğünü" yazdı.
 
Gazete, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, "Babacan'ın söz konusu beyanlarının, Karamanlis'in Ankara ziyareti konusunda kaygı yarattığını" öne sürdü.
 
Kathimerini, "Dışişleri Bakanlığı'nın, Babacan'ın Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'ye Yunanistan'da faaliyet gösteren ve PKK ile işbirliği yapmakta olan Kürt örgütlerinin listesini verip vermediği konusuna da açıklık getirdiğini, konunun terör ile mücadele çerçevesinde, iki ülke arasında imzalanan anlaşma gereğince yalnızca teknik düzeyde ele alındığını" yazdı.

To Vima:
To Vima gazetesi, "Yunanistan ziyaretini Trakya'da noktalayan Babacan'ın, bölgeye özel ziyaretinde, azınlık mensuplarına tereddütsüz haklarını talep etme çağrısında bulunduğunu" kaydederken, Dışişleri Bakanı'nın bu çağrısını "tahrik edici" olarak niteledi.
 
Apoyevmatini:
Apoyevmatini gazetesi, "Babacan'ın Atina ziyaretindeki Avrupalı profilini Gümülcine'de bir tarafa bırakarak Türk politikasının diğer yüzünü gösterdiği" yorumunu yaptı.
 
Gazete, "Azınlık mensuplarına Türk olarak hitap eden Babacan'ın, kapatılan Gümülcine Türk Gençlik Derneği'ni de ziyaret ettiğini, halbuki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004 baharında bölgeye gerçekleştirdiği özel ziyarette söz konusu derneği ziyaretten kaçındığını" öne sürdü.
 
Elefteros Tipos:
Elefteros Tipos gazetesi ise "Dışişleri Bakanı'nın, azınlık üyelerine hitabında 'Türksünüz. Yüksek sesle söyleyin' ifadesini kullandığını ve bu çerçevede Yunan devletine karşı itaatsizlik mesajı verdiğini" savundu.
 
Ethnos:
Ethnos gazetesi, "Babacan'ın Türkiye'nin azınlık ile ilgili 'Gri ajandasını' açtığını, 100 binin üstünde soydaşını, haklarını talep etme yönünde cesaretlendirdiğini" yazdı.
 
Gazete, "Yunanistan Dışişleri Bakanlı'ğının, Babacan'ın Batı Trakya ziyareti ile Gümülcine'de Türk azınlık konusunu resmen gündeme getirmesini, televizyon ekranlarından izlediğini" kaydettiği haberinde, "Yunanistan Dışişleri'nin Babacan'ın ziyaretini yanlış şekilde ele aldığı, bu çerçevede Karamanlis'in Ankara ziyaretinin de sabote edildiği" iddiasında bulundu.
 
Ta Nea:
Ta Nea gazetesi, "Babacan'ın birkaç saatlik Batı Trakya ziyaretinde Türk azınlık konusunu Türk-Yunan anlaşmazlığı olarak gündeme getirdiğini ve Yunanistan'a Lozan Anlaşması'na saygı göstermesi hatırlatmasında bulunduğunu" yazdı.
 
Gazete, "Babacan'ın Atina ile Trakya ziyaretlerinin, Atina'nın Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesi yönündeki beklentilerinde hayal kırıklığı yarattığını, Dışişleri Bakanı'nın bu beyanlarının yanı sıra Patrikhane ile Ruhban Okulu konularında da geri adım atmadığını" kaydetti.

Elefterotipiya:
Elefterotipiya gazetesi ise "Babacan'ın Gümülcine ziyaretinde azınlık mensuplarına birçok kez 'Türk kardeşlerimiz' şeklinde hitap ettiğini ve Yunanistan'ın azınlığı Türk olarak kabul etmesi gerektiğini söylediğini" yazdı.

CNNTurk



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs