En Sıcak Konular

Erdoğan: Asgari ücret yeterli değil

6 Aralık 2007 12:33 tsi
Başbakan Erdoğan, Türk-İş Genel Kurulu'nda konuşuyor. Konuşmsında IMF ile yapılan antlaşmaları eleştirenlere cevap veren Erdoğan asgari ücretin yerli olmadığını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Kurulu'nda konuşuyor. Erdoğan, Hükümet olarak hedeflerinin milli gelirin 10 bin doların üstüne çıkması olduğunu söyledi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Genel Kurullara Gelemiyorlardı

Geçmişdeki iktidarların Türkiye'nin ekonomisini nerelere taşıdığını hepimiz gördük. Geçmişte bu tür genel kurullara gelemiyordu. Çok şükür o günler geride kaldı. Bu gün Ankara'da işçi dostu, işçilerin arasına gelen bir hükümet. Bu gün Ankara'da, Hükümet'in yanlışlarını düzeltecek ve doğruları gösterecek Türk-İş var.

Asfgari Ücret Yeterli Değil

Asgari üçret konusunda çok şükür beş yıldır ciddi sorunlar yaşamıyoruz. Geldiğimiz günden bugüne asgari ücret yüzde 127 oranında arttı.

Fakat bu asgari ücret yeretli değil. Gönlümüzden geçen ücret bu değil. İmkanlarımızı zorluyarak bu rakamı bu noktaya getirdik. İlerki dönemlerde daha da iyi olacak. bunun için çalışıyoruz.

İşsizliği azaltmanın, istihdamı yükseltmenin en önemli yolu, isitikrarlı büyümektir. İşsizlik noktasında henüz arzu ettiğimiz noktada değiliz ancak kısa zamanda işsizlik oranınını düşürecek kığırdamalar içierisinde olacağız.

Emekli aylıkları konusunda da Hükümet olarak ciddi adımlar attık. İnşallah emekli aylıkları zaman içerisinde daha da iyi yerlere gelecek...

YENİ ANAYASA

Kimse bizim yangından mal kaçırdığımızı düşünmesin. zaman zaman bizi eleştirenleri görüyoruz. Bizi eleştirenlere, anayasa taslağının kapağını dahi açıp bakmamış.

Biz anayasa tasalağını, tüm ünivertistelere, STK'lara, Siyasi partilere ve medya kuruluşlarına göndereceğiz...

Anayasamız 1982'den bu yana delikli bohçaya döndü. Devamlı değişti. Üçte biri değiştirilmiş durumda. Sırf eleştiri ve müdahale olsun diye anayasayı eleştiriyorlar. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok.

Sosyal diyalogları işletemeyen siyasetçilerin bugün nerlerde olduğunu hepimiz biliyoruz. Attığımız her adımda size danışacağız.

Ben işçilikten gelmiş birisiyim. Masanın her iki tarafında da bulundum bu ülke sadece yönetenlerin ülkesi değil. Bu ülke yönetenleriyle, yönetilenleriyle tüm Türk halkının ülkesidir.

IMF İLE SADECE BİZ ÇALIŞMADIK

Biz bu ülkeyi devraldığımızda ülkenin borcu 22 buçuk milyardı, şimdi 7,2 milyar dolar. Bugün IMF'ye atıp tutanların hepsi IMF'yle masaya oturmuştur. Yarın fıorsat verseler yine otururlar. Dayanışma içerisinde olup daha samim olursak Türkiye daha fazla yol katedecektir.

KIBRISLA ÖVÜNÜYORUZ

Kıbrıs meselesiyle attığımızla adımlarla övünüyoruz. Biz orada ne kaybettik de şimdi konuşuluyor. AB geldi Kıbrıs'da temsilicilik açtı.İstenilen noktaya gelindi. Suriye Kıbrıs'a feribot seferleri başlattı. Tüm engellemlere rağmen hem de.

Biz göreve geldiğimizde toplanan verginin yüzde 84'ü faize gidiyordu. Şimdi yüzde 33'ü faize gidiyor.

Haber 7
 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs