En Sıcak Konular

Doğan, Sabah'ın yeni sahibi Çalık'a nasıl saldıracak?

6 Aralık 2007 09:45 tsi
Doğan, Sabah'ın yeni sahibi Çalık'a nasıl saldıracak? Çalık'ın Sabah-Atv grubunu alması ile birlikte medyada yeni kavgalara hazırlıklı olun. Her şeyden önce Doğan medyada rekabet istemiyor. Rakip kim gelirse üzerine gidilecek. Üstelik Çalık Grubu'nun bir de özel durumu var. Doğan'ın, Bilgin'le birlikte h

Çalık ATV-Sabah'ı 1,1 milyar dolara aldı. Satış büyük ihtimalle onaylanır. Bence fiyat çok çok iyi.
Tabii bu satın almanın maliyeti bu kadarla sınırlı kalmayacak. Varlık devri aldıkları için kasa boş olacak. Grubun yıllık giderleri 600 milyon dolar civarında. Gelirlerin büyük bölümü reklam. Bu para en az 90 gün vadeli geliyor. Demek ki, 150 milyon dolara yakın bir işletme sermayesine ihtiyaç duyacaklar. Etti mi 1 milyar 250 milyon dolar. Bir de personel sorunu var.

Varlık satışı yapıldığı için Sabah-ATV çalışanları TMSF'nin elinde kalan Merkez yayın Holding ve bağlı şirketlerde kaldı. Köle olmadıkları için şirketin varlıkları ile birlikte devredilmeleri imkansız.
Şimdi bu grupta çalışan herkesin Çalık'a geçmeden önce TMSF'den “Kıdem tazminatlarını” talep etme hakları var. TMSF bunu ödemek zorunda. Çalışanlar tazminatlarını alıp serbest kalabilirler.
Ve sonra da Çalık'la pazarlık masasına oturabilirler. Çalık grupta çalışan önemli isimlere “transfer parası” ödemek zorunda kalabilir. Bu arada dün en çok sorulan sorulardan biri Dinç Bilgin'in durumuydu. Bu ihaleyle beraber Dinç Bilgin Etibank'tan kaynaklanan borçlarını temizleyemedi.  
Çünkü 1,1 milyarın 150 milyonu Maliye'ye, 120 milyonu gruba cebinden yaptığı harcamalar için Turgay Ciner'e ödenecek.

Tazminatlar da TMSF'den ödenirse geriye yaklaşık 800 milyon dolar kalacak ki, bu Dinç Bilgin'in temerrüt faizinden arındırılmış borçlarını ödemeye bile yetmiyor. Dinç Bilgin TMSF'ye ve diğer bankalara toplam 500 milyon dolar civarında borçlu kalıyor. Bilgin'in hortumundan nemalanmaya doyamayıp, bugün hala avanta bekleyenlere duyurulur.
 
Kavgalara hazır olun

 
Çalık'ın Sabah-Atv grubunu alması ile birlikte medyada yeni kavgalara hazırlıklı olun. Her şeyden önce Doğan medyada rekabet istemiyor. Rakip kim gelirse üzerine gidilecek. Üstelik Çalık Grubu'nun bir de özel durumu var. Doğan'ın, Bilgin'le birlikte hazırladığı tezgahı bozduğu için Doğan gözünde suçlu durumda. Dahası Çalık'la Doğan arasında medya dışı işlerde de çıkar çatışması var.
Medya dışında hiç bir alanda rekabet etmediği Ciner'e bile tahammül edemeyen Doğan'ın başka rafineri işi olmak üzere, özellikle petrol alanında kendine rakip gördüğü Çalık'a tahammül etmesi imkansız. Doğan ne kadar kendini tutar bilmiyorum ama Çalık'a saldırması kaçınılmaz. Sadece günü belirsiz.

Fatih Altaylı / Habertürk



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs