Babam sağolsun! | " /> Babam sağolsun! | "/>

En Sıcak Konular

Babam sağolsun!

6 Aralık 2007 09:39 tsi
Babam sağolsun! Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin oğlu Jean, 2 yıl önce karıştığı trafik kazası için bir türlü ceza almayınca basın isyan etti.

Hakimin Sarkozy’ye ceza vermemekte diretmesi “Baban Cumhurbaşkanı olursa, her şey serbest” tartışması başlattı.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ilk evliliğinden olan oğlu Jean Sarkozy 2005 yılının Eylül ayında motosikletiyle gezerken, Paris’in en ünlü caddesi Place du Concorde’da Cezayir asıllı bir göçmenin BMW’sine çarptı. Araç sahibin itirazlarına rağmen Cezayirli’ye orta parmağını göstererek olay yerinden kaçtı. Muhammed Belluti, oğul Sarkozy’nin plakasını alıp hemen polise bildirdi. Aradan 10 ay geçmesine rağmen polis bu plakanın sahibini bir türlü bulamadı. Tam da o günlerde Jean Sarkozy’nin motosikleti evinin önünde çalındı.

Hazirana ertelendi

O sırada İçişleri Bakanı olan babası hemen polise talimat verdi. Basit bir hırsızlık vakası için DNA testleri yapan polis, olayın faillerini hırsızlıktan 10 gün sonra eliyle koymuş gibi buldu ve motosiklet Jean’a iade edildi.

Belluti ise aramalarına devam ediyordu. Sonunda sigorta şirketinin yardımıyla polisin 10 ayda bulamadığı Jean Sarkozy’nin kimliğini birkaç gün içinde belirledi. Belluti hemen dava açarak tamir masrafları için 260 euro, tazminat olarak da 4 bin euro talep etti. Ancak mahkeme heyeti her seferinde davayı erteledi. Dün görülen son duruşmada da bilirkişinin aracı ve motosikleti incelemesine karar verildi ve dava Haziran 2008’e ertelendi. Belluti “Hakimler bir motosiklet otomobilin tamponuna hasar vermez diyor. Peki varoşlarda iki çocuk nasıl oldu da polis aracına çarparak öldü. Anlayamıyorum” diye konuştu. Basit bir trafik kazasının 2 yıldır sürmesi ve Jean Sarkozy’nin hala ceza almaması, Fransa basınında büyük yankı buldu. Gazeteler, Cumhurbaşkanı’nın mahkemelere baskı yaptığını öne sürdü. Bu arada Adalet Bakanı Rachida Dati de Sarkozy’nin en iyi arkadaşlarından...

Müvekkilim Sarkozy’ye oy verdi, oğlundan kazık yedi

Davacı Muhammed Belluti’nin avukatı, “Hayatımda böyle bir trafik kazası davası görmedim. Her şey ortada. Suçlu burada. Fransa’nın paraları çarçur ediliyor. Müvekkilim de Sarkozy’nin partisine oy verdi ama Cumhurbaşkanı resmen yargıya müdahale ediyor” dedi.

En büyük isteği dizi yıldızı olmak

Jean Sarkozy (20) üniversitede hukuk eğitimi alıyor. Sarkozy’nin 1991’de boşandığı eski karısı Marie Culioli’den olan Jean, politikacı babası nedeniyle Fransa’nın en popüler gençlerinden biri. Delikanlı, okuldan arta kalan zamanlarda tiyatro oyunlarında rol alıyor. En büyük isteği ise dizi oyuncusu olmak.

Anne Sarkozy: Gelinlerden bıktım, Nicolas evlenmesin

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ismi, son eşi Cecilia ile ayrıldıktan sonra birçok kadınla aşk dedikodusuna karıştı. Ancak Sarkozy’nin annesi Andree Sarkozy, oğlunun artık evlenmemesinden yana... Ellysee Sarayı çalışanları tarafından “Dadou” takma ismiyle tanınan Andree Sarkozy (80) bir Fransız dergisine konuştu. Anne Sarkozy “Oğlum Fransa’nın cumhurbaşkanı. Evlenmek isterse kendisine gelin bulması çok zor değil. Sadece seçmesi gerekiyor. Ama bir kez daha evlenmesini istemiyorum. Yeterince gelinim oldu” dedi. “Cecilia soğuk bir kadındı. Buna rağmen iyi geçiniyorduk. Ama diğer evliliğinden kızlarıyla anlaşamıyordum. Anneleri gibi soğuklardı” yorumunu yapan Andree Sarkozy, cumhurbaşkanını nasıl yetiştirdiğini “Nicolas’yı yetiştirirken 3 kuralım vardı: Bir iş bul, yalan söyleme ve spor yap. Ona ’İyi eğitim almazsan böyle yabancı bir isimle Fransa’da hiçbir şey olamazsın’ derdim” diye konuştu.

vatan



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs