En Sıcak Konular

Kendi numaranızla ucuz operatöre nasıl geçebilirsiniz?

5 Aralık 2007 23:10 tsi
Kendi numaranızla ucuz operatöre nasıl geçebilirsiniz? Danıştay 13. Dairesi, numara taşınabilirliği yönetmeliğinin yürütmesinin iptali yönünde Turkcell’in açtığı davada yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Kendi numaranla istediğin operetöre gidebilmenin yolu açılıyor.

Numara taşınabilirliği çıktığında aboneler 10 haneli numaralarını aynen koruyarak ucuz buldukları GSM operatörüne geçebilecek. Abone kaybetmek istemeyen GSM operatörleri arasındaki rekabet tüketiciye ucuzluk olarak yansıyacak

VODOFONE VE AVEA İSTİYOR, TURKCELL İSTEMİYOR

Turkcell’in 1998’de imzaladığı lisans sözleşmesine göre, aboneleri için 0530-0539 arasındaki numaralar tahsis ediliyor. Yatırımlarını bu yönde yapan Turkcell, özellikle telefon numarası 0532 ile başlayan numaraların yıllar boyu yapılan yatırımlarla yaratılan prestijin numara taşınabilirliği ile başka operatöre geçip kaybolmasını istemiyor.

UCUZLUK YARATACAK

Numara taşınabilirliği halen tüm Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Bu uygulama herhangi bir ülkedeki hakim durumdaki operatörün istediği gibi fiyatları belirlemesine de engel oluyor.

Türkiye’de Turkcell’in pazarda ciddi bir hakimiyeti söz konusu. Avea ve Vodafone’un pek çok kampanya yapmasına ve Turkcell’den çok daha avantajlı konuşma ücretleri sunmasına rağmen pek çok abonenin, numarasını değiştirmeyi göze alamadığı için bu tarifelerden yararlanamadığı biliniyor.

Numara taşınabilirliğine imkan tanındığında aboneler örneğin 0532 ile başlayan numaralarını aynen koruyarak Avea ya da Vodafone abonesi olabilecek.

Aynı şekilde bu iki operatörün hizmetinden ve fiyat tarifesinden memnun olmayanlar da 0 555 ya da 0 542 ile başlayan telefon numaralarını aynen koruyarak Turkcell’den hizmet alabilecek.

TURKCELL: DAVADAN VAZGEÇEBİLİRİZ

Bu gelişmenin ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Davadan vazgeçmeyi düşünebiliriz” dedi.

Ciliv, “Davadan vazgeçmeyi düşünebilir misiniz?” şeklindeki bir soruya ise “Davadan vazgeçmeyi düşünebiliriz. Durumu değerlendiriyoruz. Esasında bu dava hakkında bir yorumda bulunmak mümkün değil. O yüzden biraz beklemek gerekiyor" yanıtını verdi.

Kaynak: Vatan




Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs