En Sıcak Konular

CHP'liler arada kayıplara karıştılar

5 Aralık 2007 20:50 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı yemek için ara verildikten sonra yeterli çoğunluk sağlanamayınca sona erdirildi.

Toplantıda, muhalif üyelerin görevden alınan parti örgütlerinin mahkemelerden aldıkları göreve iade kararlarının uygulanması için Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) talimat verilmesine yönelik önergesi de görüşüldü. Önergenin gündeme alınması, 19 kabul oyuna karşılık, 54 oyla reddedildi.

PM üyesi Bayram Meral'in konuşması sırasında tartışma yaşandığı ve Meral'in bu tartışmanın ardından PM'den ayrıldığı öğrenildi. Toplantıya saat 17.30'da ''yemek'' için ara verildiği, yaklaşık bir buçuk saat sonra da salonda gerekli çoğunluk bulunmadığı için PM'nin sona erdiği belirtildi. Muhalif üyeler adına Ali Kemal Kumkumoğlu, toplantı sonrasında bir açıklama yaptı. Kumkumoğlu, toplantı gündemine 11 maddenin daha eklenmesi için daha önce yeterli imzayla yazılı başvuruları bulunduğunu hatırlattı.

Bu maddelerin görüşülmesini engellemek için toplantıya ''yemek'' bahanesiyle ara verildiğini ileri süren Kumkumoğlu, bu arada parti yönetiminin isteği doğrultusunda üyelerin büyük çoğunun genel merkezden ayrıldığını ve toplantının da gündemini tamamlayamadan çoğunluk bulunmadığı gerekçesiyle sona erdirildiğini savundu. Kumkumoğlu, parti yönetiminin kendileriyle hareket eden PM üyesi Şenel Uçar üzerinde ''baskı kurduğunu'', Uçar'ın gündeme ilişkin önergedeki imzasını bu nedenle geri çektiğini iddia etti.

CHP'de yönetim tarafından tüzük ve hukuk kurallarının yok sayıldığını, partinin hiçbir zaman böyle bir dönem yaşamadığını savunan Kumkumoğlu, ''Önümüzdeki kurultay sürecinde mevcut yapının değiştirilmesine yönelik her adımı engelleyip, bunu sağlayabilecek herkesi dışarıda bırakarak bu yapının devamını sağlamaya çalışıyorlar'' dedi.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs