En Sıcak Konular

Meclis'te 'terbiyesiz' atışması

5 Aralık 2007 17:56 tsi
2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda 'Şımarık' ve 'Terbiyesiz' tartışması yaşandı. MHP'li Şandır bayan vekile dediği sözleri böyle geri aldı.

AK Partili Halide İncekara'ya 'Terbiyesiz' diyen MHP'li Mehmet Şandır, daha sonra sözlerini geri aldı va özür diledi.

RTÜK bütçesi üzerinde konuşan AK Parti istanbul Milletvekili Halide İncekara, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ın, 'aldığınız oy sizi şımartmasın' sözlerine cevap verdi. 8 yaşındaki kızının televizyondan kendilerini izlediğini, birçok milletvekilinin çocuğunun konuşmayı izleyebileceğini dile getiren İncekara, ''Burada 'şımarık' diyen milletvekillerin çocuklarının, arkadaşlarına nasıl davrandığını merak ediyorum. Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için yumruklananları unutmadık" dedi.

Milletin, oylarıyla verdiği şımarıklıkla gurur duyduğunu ifade eden İncekara, seçim öncesinde CHP'nin, partinin kasasından televizyonlara para aktardığını, Atatürk'ün mirasına rağmen Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu (TTK)'na para verilmeyerek, bu kurumların mahkemelerde süründürüldüğünü söyledi.

22 Temmuz seçimlerinden önce CHP ile MHP arasında ortaya çıkan yakınlaşmaya vurgu yapan İncekara, "Seçimlerde, sokaktaki işbirliğinin Meclis'e de taşındığını görüyorum. Aralarında metinleri bölüşmüşler, CHP'ye iftira, MHP'ye hakaret etme düşmüş. Buradaki üslubunuzu yakıştıramıyorum" diye konuştu.

Halide İncekara'nın sözlerine CHP, MHP ve DTP'li milletvekilleri, masalara yumruklarını vurarak tepki gösterdiler. Yerinden ayağa kalkarak konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, İncekara'nın sözlerini kınadığını ve şiddetle reddettikleri belirterek, ''Kürsüde konuşan hanımefendinin yalnız şımarık değil, terbiyesiz olduğunu ifade etmek istiyorum'' dedi. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Şandır'ın sözlerini geri alarak özür dilemesini istedi. Şandır'ın, yerine geçmesi üzerine Canikli, "Hakaretini kendisine aynen iade ediyoruz" diyerek tepkisini sürdürdü.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da kürsüye çıkarak TDK ve TTK'ya Atatürk'ün mirasından hakettikleri paranın verilmediği eleştirilerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Atatürk döneminde kurulan ve özel dernek statüsünde olan Türk Dil ve Tarih Kurumu'nun 12 Eylül darbesinden sonra ikiye ayrılarak devlete bağlandığını belirterek, CHP'nin bu nedenle bu kurumların Atatürk'ün mirasını haketmediğini düşündüğünü kaydetti. Kılıçdaroğlu, konunun yargıya taşındığını ve yargı karar doğrultusunda bu kurumlara hakettiği paraların son kuruşuna kadar ödendiğini ileri sürdü.

Daha sonra söz alan MHP'li Mehmet Şandır, terbiyesiz sözü için özür diledi. Halide İncekara için kullandığı sözün ağır olduğunu dile getiren Mehmet Şandır, "Halide İncekara'nın sözleri partim için bir iftiradır, bir töhmettir. Buna cevap olarak yaptığım konuşmada kullandığım 'terbiyesiz' sözü Meclisimize yakışmamıştır. TBMM'den özür diliyorum. Bu sözün tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum" diye konuştu.

Partileri itham eden sözlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Mehmet Şandır, "Cevabımın ağır olduğunu kabulleniyorum. Sözümü geri alıyorum. Böyle bir sözün TBMM'de söylenmesinden üzüntü duyduğumu ifade ediyor, Genel Kurul'dan özür diliyorum" dedi.

Şandır, Halide İncekara'nın eski bir ülkücü ve muhtemelen kendi öğrencisi olduğunu söyledi.
 
haber 7



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,130 µs