En Sıcak Konular

PKK'nın vicdanlı bombacısı

5 Aralık 2007 16:45 tsi
PKK'ya katıldı ama bombayla insanları öldürmeye vicdanı el vermedi. Ekim ayındaki iki patlamanın faili kimsenin ölmemesi için bombaları ıssız yerlere koydu.

Kocaeli bombacısı son anda pişmanlık duyarak bombaları ıssız yerlere koymuş. Geçtiğimiz ekim ayında Kocaeli'nde meydana gelen iki patlamanın failinin son anda pişmanlık duyarak patlayıcıları ıssız yerlere koyduğu, böylece daha büyük facianın önüne geçtiği belirtildi.

Kocaeli'nde Ekim ayında meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin açılan davada, 2 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istendi. Hazırlanan iddianamede, 4 sanığın ise 5 yıldan 21 yıla kadar çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklardan S.Y.'nin "Mazlum" kod adı ile yasadışı PKK terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan kamplarında siyasi ve askeri eğitim aldığı, patlayıcı madde yapımı konusunda özel eğitim alarak sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere Kocaeli'ne gönderildiği belirtildi.

İddianamede, 18 Ekim 2007 tarihinde Gölcük Bahçecik beldesi Seymen Mahallesi'ndeki Bursa-Kocaeli karayolu üzerinde müşteki Deniz Albay İbrahim Akif Deniz Tarsus'un görevli olarak bulunduğu birliğe giderken, makam aracının geçtiği anda yolun iki tarafına yerleştirilen patlayıcıların cep telefonuyla S.Y. tarafından patlatılarak civardaki ev ve araçlara maddi hasar verildiği ifade edildi. Sanık S.Y.'nin ayrıca, Kocaeli'nde 28 Ekim 2007'de düzenlenen ''teröre lanet, şehitlere saygı'' mitinginin yapıldığı yürüyüş güzergahında piknik tüpüyle tanzim ettiği C-4 tipi patlayıcıcının uzaktan patlatıldığı ifade edilen iddianamede, 7 kişinin yaralandığı vurgulandı. Yaşar'ın İzmir'de meydana gelen patlamayı gerçekleştiren T.B.'den yaklaşık 4 kilo kadar C-4 tipi patlayıcı madde aldığı belirtilen iddianamede, Turan Bilem'in S.Y.'ye patlayıcı maddelerle sansasyonel eylem yapması için görevlendirildiği de anlatıldı.

PİŞMAN OLUNCA KATLİAM ÖNLENDİ
İddianamede, Kocaeli'ndeki bombalı eylemleri gerçekleştiren S.Y.'nin son anda pişmanlık duyarak patlayıcı maddeleri ıssız yerlere koyup büyük bir katliamı önlediği de belirtildi. S.Y'nin polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçması üzerine ayağından yaralandığı, saklandığı inşaatların birinde yakalandığı ifade edilen iddianamede, tedavisi yapılan S.Y'nin büyük bir pişmanlık duyduğu ve 2 eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

S.Y'nin Kocaeli'nde Kullar beldesinde sakladığı 2 adet elektrikli fünyeyi polislere gösterdiği dile getirilen iddianamede, bu kişinin beyanları sonucu T.B. ve S.Ö.'nün yakalandığı ve İzmir'de meydana gelen patlamalar nedeniyle tutuklandıklarına işaret edildi.

İddianamede tutuklu sanıklardan S.Y. ile İzmir'de bombalı eylem gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklu bulunan T.B'nin ''devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya yönelik eylemlerde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istendi. T.B. ve S.Y'nin ayrıca, ''yasadışı örgüte üye olmak'', ''patlayıcı madde imal etmek'', ''patlayıcı madde kullanmak'', ''kasten yaralama'', ''mala zarar verme'' ve "sahte kimlik kullanmak''suçlarından 53.5 yıldan 240'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Firari sanık M.S.Y. ile S.Ö'nün de ''yasadışı örgüte yardım etmek'', ''patlayıcı madde imal etmek'' ve ''patlayıcı madde kullanmak'' suçlarından 8.5 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, S.Y.'nin kız kardeşi H. Y. ile eniştesi İ.Y.'nin ''yasadışı örgüte yardım etmek'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Aktif haber



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs