En Sıcak Konular

BORYAD: ATV - Sabah, pazarlık yöntemiyle satılmıştır

5 Aralık 2007 16:05 tsi
Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, tek katılımcı olması nedeniyle ihale yöntemiyle değil, pazarlık yöntemiyle satıldığını ileri sürdü.

Bahçuvan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) Ahmet Afif Paşa Yalısı'nda düzenlediği ATV-Sabah ihalesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce TMSF'ye sundukları, ''iktisadi bütünlüğün tekrar menkul kıymetleştirilerek, bir holding çatısı altında toplanması, holdingin borsada halka arzı ve mağdur yatırımcılara da bu holdinge ait hisse senetlerinin dağıtılması'' yönündeki öneriyle ilgili ısrarlı olduklarını söyledi.

İhalede tek katılımcı olması nedeniyle ''çok fazla'' fiyat oluşmadığını, rekabet ortamı ve artırımın söz konusu olmadığını belirten Bahçuvan, şunları kaydetti:

''Aslında ATV-Sabah, tek katılımcı olması nedeniyle ihale yöntemiyle değil, pazarlık yöntemiyle satılmıştır. Bunun hukuken sakat birçok tarafı var. Tek katılımcı ile yapılan bir ihale olduğu için bugün herhangi bir vatandaş, dava açıp bunu iptal ettirebilir. O yüzden gerek ihaleyi alan grup gerekse TMSF'nin yarın, öbür gün çok küçük bir hukuksal manevrayla iptal edilebilecek bir ihalede ısrar etmesinin anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Yarın, 3 ay sonra belki bir daha ihaleye çıkar, belki daha düşük bir bedele gider ama çok fazla katılımcı olur. Kimse şaibe altında kalmaz.'' Bahçuvan, tek katılımcıyla yapılan ihalenin gerek kamuoyunda yaratacağı ''yanlış etki'' gerek yatırımcıların gözünde gerekse TMSF'nin itibarı açısından çok faydalı olacağını düşünmediğini ifade etti.

TMSF ile karşılıklı bir hoşgörü anlaşması yaptıklarını belirten Bahçuvan, ''İhale öncesi ve sonrası dava başlatmayacağız. Sözümüzde de duracağız. Ancak yatırımcılar tarafından dava olabileceğini düşünüyorum. 38 bin mağdur var'' diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs