En Sıcak Konular

AK Parti Wilson'a rapor verdi

5 Aralık 2007 11:54 tsi
Kürt siyasetçilerle yaptığı toplantı nedeniyle tepki çeken ABD Büyükelçisi Wilson’a AKP milletvekilleri yeni anayasa çalışmasını anlattı.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson’ın, Kürt zirvesinden önce konutunda Anayasa zirvesi yaptığı ortaya çıktı! AKP’nin Güneydoğu kökenli milletvekillerinin de bulunduğu bazı siyasetçilerle yaptığı yemekli toplantı nedeniyle eleştirilen Büyükelçi Wilson, daha önce de yine bir yemekli toplantıda, AKP’lilerden yeni anayasa taslağı hakkında bilgi aldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, TBMM Adalet, Anayasa ve İnsan Hakları Komisyonu başkanları, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk ile Anayasa değişiklik taslağını hazırlayan bilim kuruluna başkanlık eden Prof. Dr. Ergun Özbudun’un da hazır bulunduğu toplantıda taslak Büyükelçi Wilson’a anlatıldı.

TEK KİŞİLİK MÜHALEFET
AKP’liler taslakla ilgili Büyükelçi Wilson’a, “Biz bunu daha demokratik bir Türkiye, özgürlüklerin daha güvenceye alındığı bir Türkiye için yapıyoruz” açıklamasında bulunurken toplantıda tek eleştiri ise Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’ten geldi. Toplantıda adeta tek kişilik muhalefet yapan Türk’ün, “Tamamiyle yeni bir anayasa gereksiz. Bunda art niyet arıyorum” sözleri ise ortamı gerdi.

TÜRK, TOPLANTIYA İLGİLİ VATAN'A ŞU AÇIKLAMALARDA BULUNDU
“Büyükelçi Wilson, toplantıda bizlere yeni anayasayla ilgili fikirlerimizi sordu. Orada AKP’liler neden anayasada değişiklik yapmak istediklerini anlattılar. Ben de orada tek farklı görüşte adate muhalefetin tek temsilcisi gibiydim. Düşüncelerimizi söyledik. Benim eleştirilerim oldu. Anayasa’da mutlaka değişiklikler yapılabilir, yapılması da gerekebilir, yapılacak değişiklikler şu anda da var. Ama tamamiyle yeni bir anayasa bu gereksiz. O zaman ister istemez insan bunun arkasında başka art niyetler arayabiliyor. Bunları bir yana bırakalım. Getirilen değişiklikler isabetli mi değil mi bunların bir kısmı bugünkü Anayasanın tekrarı. Adeta bütün bu Anayasa değişikliğiyle kanun biçiminde yapamadıklarını doğrudan doğruya Anayasayla yapmak için bu değişikliğe giriyorlar. Bu izlenimi ediniyor insan. Orada bunları konuştum.”

ANAYASA, BÜTÇEDEN SONRA
Toplantıda daha çok yeni kurumsal yapılar üzerinde konuşulduğunu anlatan Türk, “Yasama, yürütme, yargı ilişkileri nasıl olacak yeni taslakta bu konuda neler getiriliyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun yeni yapısı, Anayasa Mahkemesinin yapısı bu konuda eleştirilerimi söyledim. AKP, Anayasa değişikliğinde kararlı. Bütçeden sonra Anayasa, Türkiye’nin gündemine oturacak. Onlar taslaklarını hazırlatmış durumdalar. Bütçeden sonra milletvekillerinin imzasıyla gelecektir” dedi.

vatan

 



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs