Çalık hükümete mi çalışacak? | " /> Çalık hükümete mi çalışacak? | "/>

En Sıcak Konular

Çalık hükümete mi çalışacak?

5 Aralık 2007 11:06 tsi
Çalık hükümete mi çalışacak? TMSF'nin satışa çıkardığı Sabah-atv Medya İktisadi Bütünlüğü için açılan ihalede Çalık grubu 1,1 milyar dolarlık teklif verdi. İhaleye tek başına giren Çalık grubun temsilcisine Baykal'ın açıklamaları ile birlikte şu soru soruldu: Hükümet yanlısı mısını

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satışa çıkarılan Sabah-atv Medya İktisadi Bütünlüğü için açılan ihale başladı. İhaleye sadece Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuaz teklif verdi.

Şeffaf sandık açılarak Turkuaz'ın sunduğu kapalı zarf açıldı. Turkuaz, 1.1 milyar dolar önerdi.

Çalık Grubu hukuk müşaviri Serhat Demir bir gazetecinin Baykal'ın "Sabah-ATV Başbakan'ın damadına gidiyor" şeklindeki eleştirisini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Biz ticari bir kurumuz. Bunun dışındaki tartışmalar hangi mecralarda yürüyorsa o onların bileceği bir iştir."

Demir "Çalık hükümet yanlısı mı?" şeklindeki soruya ise "AB sürecinde reklam ve medya sektörünün gelişme katettiği ortada. Grubumuz konuya tamamen ticari bakmaktadır. Siyasi bir yaklaşımımız yoktur. Başka bir yaklaşım da bizden beklenemez" diyerek yanıt verdi.

Çalık grubun yabancı bir ortak edinip edinmeyeceğine ilişkin bir soruya verdiği yanıttta "Yabancı ortak ile ilgili her hangi bir durum sözkonusu değil. Biz tek başımıza ihaleye girdik. Ancak bundan sonraki süreç tamamen ticari çıkarlar doğrultusunda işleyecek. Bir anganjmanımız ya da önyargımız yok." diye konuştu.

İhale ile ilgili son kararı Fon Kurulu verecek.

İhale için ön yeterlilik alan üç gruptan Amerikalı özel yatırım şirketi Carlyle ve Nurol ortaklığı ile Lüksemburg merkezli RTL-İpek-Sancak grupları başvuruda bulunmamış ve teklif verme sürecine sadece Çalık Grubu kalmıştı.

İHALE ÇOK KISA SÜRDÜ

TMSF’nin Sabah-ATV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satış ihalesi Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'nda yapıldı. TMSF Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Fethi Çalık başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye tek teklif sahibi olan Turkuaz Radyo, Televizyon ve Yayıncılık Anonim Şirketi katıldı.

Şeffaf kutuda bulunan teklif açıldı. Turkuaz Grubu, ihalede muhammen bedel olarak belirlenen 1 milyar 100 milyon doları teklif olarak sundu. Komisyon Başkanı Çalık, Turkuaz’dan teklifini artırmasını, en az artırma tutarının 10 milyon dolar olduğunu söyledi. Ancak Turkuaz Grubu, tekliflerinin 1,1 milyar dolar olduğunu, artıramayacaklarını bildirdi. Komisyon Başkanı’nın, “En azından 10 milyon dolar artırın” ısrarı da şirket tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Çalık, “Teklifi kabul ediyoruz ve onaylamak üzere Fon Kurula arzedeceğiz. İhale sonuçlanmıştır” açıklaması ile ihaleyi bitirdi.

TMSF, 1 Nisan 2007’de Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu (Turgay Ciner) şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devralmıştı. Karar, Bilgin ile Ciner arasında gizli protokolün ortaya çıkması ve TMSF’nin yanıltıldığının anlaşılmasına dayandırılmıştı. Daha sonraki süreçte Merkez Grubu’na bağlı Kanal 1 Ciner’e geri verilmişti.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,994 µs