kamera kayıtları da silinmiş | " /> kamera kayıtları da silinmiş | "/>

En Sıcak Konular

Malatya zanlısının kamera kayıtları da silinmiş

5 Aralık 2007 09:03 tsi
Malatya zanlısının kamera kayıtları da silinmiş Malatya’da Zirve Yayınevi’ne düzenlenen baskında balkondan düşerek ağır yaralanan Emre Günaydın’ın hastanede bulunduğu sırada, hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Dahası da var...

Malatya’da biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesinin ardından polisten kaçarken balkondan düşüp ağır yaralanan Emre Günaydın, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 10 gün boyunca tedavi görmüştü. Bu süre içinde Günaydın’ın tedavi gördüğü servis, güvenlik kamerasıyla takibe alınmıştı. 

Bu sırada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, İnönü Üniversitesi’ne bir yazı göndererek kamera kayıtlarının inceleneceğini bu nedenle gerekli yardımın yapılmasını istedi.

Ancak hastane başmüdürü Haydar Eflatun imzasıyla verilen cevabi yazıda, kamera görüntülerinin bulunduğu 2 sabit diskin silinmiş olduğu ve mevcut görüntülerin de teknik donanım yetersizliği nedeniyle dönüştürülemediği bildirildi.

Malatya katliamı ‘Geliyorum’ demiş
 
Bu arada aynı olaya ilişkin tutuklanan Salih Gürler, cezaevinde itiraflarda bulunmak istediğini bildirince savcılıkça ek ifadesi alındı. Gürler ifadesinde, cinayetlerden 2 ay önce, İhlas Öğrenci Yurdu’nda kalan Emre Günaydın’ın, kız arkadaşı Didem’in yanında gördüğü bir kişiyi bıçakla yaraladığını ve daha sonra kendisini telefonla arayıp “Yurtta buluşalım” dediğini anlatıyor.

Salih Gürler ifadesinde, “Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve ben, Emre ile yurtta buluştuk. Hamit’in üstü müsait olmadığı için Cuma, ben ve Emre, Sümer Karakolu’na gittik. Emre karakola girdi, biz yolun karşısında durduk. Karakolun kapısında bir polisle görüştü. Çıkışta bize “Dosya kapandı adam beni tanımıyormuş” dedi. Kendisinin polis müdürleri, amirleri ile oturup kalktığını bunların arkadaşı olduğunu söylüyordu. Bir kısmı bize hava atar gibiydi; ama bu bıçaklama olayında karakolda buna birşey yapılmadığını görünce söyledikleri doğru gibi diye düşündüm” diye konuşuyor.

İfadesinde Emre Günaydın’ın talimatıyla Zirve Yayınevi’nin basıldığını söyleyen Salih Gürler, eylemin önce 20 Nisan’da yapılmasının planlandığını; ancak Emre’nin kendisine eylemin 18 Nisan’a alındığını söylediğini belirtti. Emre Günaydın’ın “aldım” yerine “alındı” ifadesini kullandığını belirten Gürler, olayın ardından başka isimlerin de olabileceğine dikkat çekti.

NTV



Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,366 µs