En Sıcak Konular

Demirel: GAP için acele edilmeli

4 Aralık 2007 22:42 tsi
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, birliği ve geleceğe dönük ümitleri temsil ettiğini belirtiği GAP'ın 50 yıl daha beklemeye tahammülü olmadığını, bir an evvel bitirilmesi gerektiğini söyledi.

9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel, "Mezopotamya'nın Büyük Düşü GAP" adlı belgeselin galasına katıldı. Eski Bakanların ve milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra belgeselin gösterimine geçildi. Toplantıda söz alan Demirel, GAP'ın ülke ve bölge kalkınmasındaki işlevlerinden söz etti.

Demirel, GAP'ın medeniyet, kalkınma ve refah projesi olduğuna işaret ederken, Türkiye'de tüm iktidarların söz konusu projeyi önemsediğini, katkıda bulunduğunu ifade etti. Söz konusu projenin insan odaklı olduğuna dikkat çeken Süleyman Demirel, GAP'ın kusurları ve yararlarıyla birlikte değerlendirilmesini istedi. GAP türü porejelerin milletçe paylaşılması gerektiğine temas eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel, "Kuzeyli Güneyli, Doğulu Batılı projeyle övünmelidir. Çünkü, GAP, birliği ve geleceği dönük ümidi temsil eder." diye konuştu. GAP'ı aş, ekmek, su ve elektrik olarak nitelendiren Demirel, kalkınmada yatırım yapılacak alanların eğitim sanayi, alt yapı ve tarım olduğunu söyledi. GAP'ın Dicle ve Fırat'ın bir kısmını içine aldığını savunan Süleyman Demirel, projenin Zap Nehri'ni dışarıda bırakmaması gerektiğini dile getirdi. Muhatabının siyasiler ya da iktidar olmadığını belirten Demirel, "Ben, devlet ve devlete hizmet eden kişilerle muhatabım, hassas kamuoyuyla muhatabım." dedi.

9'uncu Cumhurbaşkanı, sanayide teşvik siyasetinin değişmesinin zaruri olduğunu, bölgeler arası farklılıkların gözetilmesi gerektiğini ifade etti. Baraj yapımında yol kat edilmediğinden yakınan Demirel, "Ben baraj mı istiyorum, hayır, elektrik mi istiyorum hayır. Ben sanayi, iş ve aş meraklısıyım. İş, aş istiyorum." şeklinde konuştu.

Demirel, iş olanakları temin edildiği takdirde vatandaşların yanlış düşüncelerden uzaklaşacağını belirtirken, geleceği yönelik ümitlerin korunmasının önemli olduğunu yineledi. Süleyman Demirel, tüm kaynakların bölgede mevcut olduğunu, bilim adamlarına aydınlara söz konusu kaynakları işlemekte önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Projenin 50 seneye tahammülü olmadığının altını çizen Demirel, yetkilileri projeyi çabuk bir şekilde tamamlamaya davet etti.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs