En Sıcak Konular

MHP'nin BBP'ye yaptığı jest ne?

4 Aralık 2007 21:22 tsi
MHP'nin BBP'ye yaptığı jest ne? Kamer Genç'in olmadığı Genel Kurul Salonu'nda güne damgasını Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Baykal'ın polemiği ve MHP'nin BBP'ye yaptığı konuşma jesti vurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda 2008 Mali Yılı Bütçe'sinin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Bütçe görüşmeleri geçen yıla oranla sakin geçti.

Genel Kurul, 2008 yılı bütçe görüşmeleri için Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salona ilk giren lider oldu.

Başbakan Erdoğan da, toplantı başlamadan gelerek Genel Kurul'daki yerini aldı.

CHP Genel Başkanı Baykal ise görüşmelere öğleden sonra kendi konuşma sırası geldiğinde katıldı.

Genel Kurul'da bütçesini sunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın konuşması zaman zaman muhalefet milletvekilleri tarafından kesildi.

Unakıtan, Atatürk'ün, "Tam bağımsızlık ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin bütün hayat ışıklarında bağımsızlık felç olur" sözünü anımsatırken, CHP'liler "Ne zaman söyledi" diye bağırdılar.

Unakıtan, "1 Mart 1922" yanıtını verince de alkışladılar. Bunun üzerine de Unakıtan, CHP'lilere "Bizi alkışlamaya devam edeceksiniz" diye seslendi.

-BAŞBAKAN VE MALİYE BAKANI DTP’LİLERİİZLEMEDİ-

TBMM Genel Kurulu’nda bütçenin geneli üzerinde DTP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın konuşmaları sırasında, Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Unakıtan Genel Kurul Salonu’nda bulunmadı.

Başbakan Erdoğan makam odasında kurmaylarıyla, Unakıtan ise kuliste gazetecilerle sohbet etmeyi tercih etti. AKP sıralarının boşluğu da dikkat çekti.

Bu arada Başbakanın konuşmasını protesto eden DTP’li milletvekilleri, Genel Kurul salonunu terk etti. DTP’li vekiller, Erdoğan’ın konuşması bitince Genel Kurul Salonu’na toplu halde geri döndü.

-"LEHTE SÖZ" POLEMİĞİ-

Bu arada DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, aleyhte söz hakkı olmadığı için, lehte söz almak zorunda kaldı. Meclis Başkanı Toptan tarafından, lehte konuşması gerektiği konusunda uyarıldı.

Macit, “İktidar gazeteciyi dışarıda susturmaya, bağımsız milletvekillerini de Meclis’te susturmaya çalışıyor” diyerek tepkisini gösterdi.

-MHP’DEN BBP’YE “KONUŞMA” JESTİ-

Bu arada bütçe üzerine söz alamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na konuşma jesti yapıldı. Bütçenin aleyhinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hakkının kullanmayarak Yazıcıoğlu’na verdi.

 

-"MECLİS'İN VAROŞU"-

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın da söz istemini önce reddeden Toptan, sonra yerinde konuşması üzerine iki dakikalık söz verdi. Uras, konuşmasına geç başlayınca Toptan, “Sayın Uras neredesiniz?” diye sordu.

Genel Kurul’un arka sıralarında oturan Uras’tan, “Sayın Başkan Meclis’in varoşlarında olduğumuz için sesimiz duyulmuyor” şeklinde cevap verdi.

-KAMER GENÇ YOKTU-

Bu arada Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in yokluğu Genel Kurul Salonu’nda hissedildi. Genç, yaptığı açıklamada, Tunceli’de olduğu için Genel Kurul’a katılmadığını söyledi.

-MİLLETVEKİLİNDEN BALLI CEVİZ-

AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’da milletvekillerine ve gazetecilere ballı ceviz dağıttı.
 

 



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs