En Sıcak Konular

Kaçırılan rahibin cebindeki kroki

4 Aralık 2007 18:52 tsi
Kaçırılan rahibin cebindeki kroki Moryakup Manastırı'nın rahibi Edip Savcı'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, Batman Adliyesi'ne sevk sevk edilirken rahibin kaçırıldığında yerini belirten kroki ortaya çıktı.

Yılmaz Ekinci'nin haberi

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyündeki Süryani Cemaati'ne ait Moryakup Manastırı'nın rahibi Edip Savcı'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Batman Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Rahip Edip savcı kaçırıldıktan sonra öldürülmesi durumunda geride iz bırakacak bir kroki çizdi. Savcı rehin tutulduğu evi gösteren krokiyi polise teslim etti.

28 Kasım günü saat 14.30 sıralarında Mardin'in Midyat ilçesinde manastırdaki bakım onarım çalışmaları için inşaat malzemeleri aldıktan sonra 47 LC 247 plakalı kamyonetiyle köyüne dönerken kaçırılan ve 3 gün sonra Batman'da bulunan rahip Edip Savcı'yı kaçıran şebeke elemanı 7 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. Bugün saat 12.00'de sağlık kontrolünden geçirilen şebeke elemanları A.O., M.Ş.O., H.A., M.E.O., H.E., İ.E. ve Z.K., saat 13.15'te Batman Adliyesi'ne getirildi. Rahip Edip Savcı'yı kaçıran 7 kişiden 4'ünün kaçırma olayına bizzat iştirak ettiği, 3'ünün ise yardım ve yataklıktan yakalandığı bildirildi.

Rahip Edip Savcı'nın kaçırıldıktan sonra tutulduğu Yavuz Selim Mahallesi 1513. Sokak'ta bulunan evde yapılan aramada ise, rahibin kaçırma esnasında darp edilmesi sonucu yüzünden gelen kanları temizlediği bir mendil ve plastik kelepçe ele geçirildi. Olayla ilgili biri Batman, biri Mardin'de olmak üzere 2 otomobillin de ele geçirildiği bildirilirken, olayda kullanılan Kalaşnikof marka silahın Şırnak'ın İdil ilçesinde ele geçirildiği belirtildi. Bu arada, rahip Edip Savcı'nın tutulduğu evin krokisini çizip cebine koyduğu öğrenildi.

Rahibin, öldürülmesi durumunda polisin zanlıları yakalaması için evin krokisini çizdiği belirtildi. Rahip Savcı'nın Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, kaçırıldıktan sonra gözlerinin kapatıldığını ve yolda araç değiştirdiklerini söylediği öğrenildi.




Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs