En Sıcak Konular

CHP'den Erdoğan'a "ABD'liler neden geldi" sorusu

4 Aralık 2007 17:45 tsi
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde, Isparta’daki uçak kaza alanında ABD’li yetkililerin incelemede bulunmasına izin verilmesinin gerekçelerini sorarak, "Son 20 yılda meydana ge

Koç, soru önergesinde, ABD’li yetkililerin kaza konusunda hangi bilgilere ulaştıklarını sordu. Koç, kaza ile bilim adamlarının yürüttüğü projeler arasında bir bağ bulunduğuna ilişkin bir bilgi veya belgenin yetkili makamlara ulaşıp ulaşmadığı konusunda da bilgi istedi.
     
PROF ARIK’IN CİHAZI

Koç, “Kazada yaşamını yitiren Prof Dr Engin Arık’ın üzerinde çalıştığı cihaz, kaza enkazı arasında aranmış mıdır? Yine buluşa ilişkin bir cihazın da uçakta bulunduğu düşünüldüğünde, bu cihaza ilişkin bir bilgiye ulaşmadan yabancı ülke uzmanlarının kaza bölgesine davet edilmesinin gerekçeleri nedir?" diye sordu.

Koç, Prof Arık’ın uçaktan çektiği iddia edilen elektronik postanın içeriği konusunda bir inceleme yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi istedi.

Koç, “Bazı ülkelerin elinde uçaklara dışarıdan müdahaleye olanak tanıyan teknolojinin olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur? Eğer doğru ise, Isparta kazasında bu teknolojinin kullanılmış olabileceğine ilişkin bir inceleme yapılmış mıdır?" dedi.
      

GPS KAYITLARI SİLİNDİ Mİ?

Koç, GPS kayıtlarının tutulduğu yerlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi BELBİM şirketinde kazanın olduğu anın 3 saat öncesinden başlayarak, 6 saatlik kayıtların silindiğinin doğru olup olmadığını sorarak, “Eğer doğru ise, kayıtların silinmesinin gerekçeleri nedir?" dedi.

Milliyet



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs