Hoplama zıplama rahat ol! | " /> Hoplama zıplama rahat ol! | "/>

En Sıcak Konular

Hoplama zıplama rahat ol!

4 Aralık 2007 17:38 tsi
Hoplama zıplama rahat ol!
Bütçe görüşmelerinde sert tartışmalar… Erdoğan kürsüye çıktı, kendisini eleştiren Baykal’a yüklendi. “Baykal’ın 5 trilyon değerinde imarlı arsası var” diyen Erdoğan, tepki gösteren CHP liderine “Hoplama zıplama rahat ol

Meclis'te bütçe komisyonu toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin büyük sancıları yaşadığı yıllarda bütçe görüşmeleri bütçe konuşmalar üzerimize karabasanların çöktüğü günlerin olduğunu söyleyerek, "Vatandaşın böyle dönemlerde konuşmalarla üzerine karamsarlık çökerdi." dedi.

Erdoğan özetle şöyle konuştu:

* “Türkiye’nin imkân ve potansiyelini ülkemize kazandırdık. Ülkenin geldiği noktada eski kavga ve tartışma ortamlarını geride bıraktık.

* Siyaset ve kamu yönetiminde millet geleceğini görüyor. İleriye güvenle bakıyor. Gücümüzü demokrasiden yani millet iradesinden alıyoruz. Milletimizden aldığımız gücü milletimiz için kullanıyoruz. Devletimiz ve  milletimiz güçlendikçe dünyada sözü geçer ülke hale geliyoruz!

* 2008 yılı bütçesini de ülkemizin kazanç hanesine yazdırmak nasip olacaktır. Bütçe müzakereleri ülkenin tüm sorunların konuşulduğu bir zemindir. Burada yapılan konuşmaları dikkate alacağımızı belirtmek istiyorum. Ancak çözüm getirilmeyince yapacak bir şey yok.

* Bütçe müzakereleri Türkiye’nin tüm meselelerinin konuşulduğu bir zemindir. Bu zeminde yapılacak tüm makul uyarı ve beyanları dikkate alacağımızı açıklıyorum. Görüyorum ki burada sadece ‘vurun abalıya’ mantığıyla yapılan konuşmalar var. Tabii ki yanlışlar tespit edilmelidir. ‘Şu şu yapılmalı düzeltilmelidir’ denilmeli. Böyle olursa herkes kazanır.Burada sorunu ortaya koyup çözümü de ortaya koyarsak ülkemiz milletimiz kazanır. O zaman biz de alkışlarız.

* Türkiye’nin tüm dinamiklerini ele aldık. Elde ettiğimiz başarıda, ülkenin tüm gücünü değerlendirdiğimiz malumunuzdur. Bütün ekonomik göstergeleri ele almaz isek nereden nereye geldiğimizi bilemeyiz. Bunu bilirsek gerçekçi hedefler belirler geleceğe ona göre bakarız.

* 58. ve 59. hükümetin mali politikalarıyla bütçemizin iki yakası bir araya geldi. Türkiye’nin tüm dinamiklerini ele aldık. Tüm başarılarımızda, para, maliye  konularındaki başarılarımız, siyasi başarılarla birlikte yürütülmüştür.

* Nereden nereye geldiğimizi çok iyi bilmek durumundayız. Bunu bilelim ki gerçekçi hedefler belirleyip, toplumun önüne koyalım. Geçmişte ülkede kriz vardı. İstikrarsızlık vardı. Tüm ülkede gazeteler halka duyuruyordu bu krizi. O dönemin rakamlarını verdiğimde bazı çevreler rahatsız oluyor

* TL’nin değerlenmesinden rahatsız olanlardan ben taayyüz duyuyorum. TL değer kaybına uğradığında, o zaman milliyetçi konuşanlar, bugün neden rahatsız bunu anlamakta zorlanıyorum

* 90’larda Türkiye’de herkes maaşını alıyor. Döviz bürosunda maaşını dolara çeviriyordu. Tüm ay dolarla geçiniyordu. Şimdi döviz büroları kapanıyor.

* Yılbaşından sonra YTL olmayacak. Yeniden TL olacak. Bizim paramız bereketlidir kokrmayın.

* Sayın Baykal hala akıllanmadınız. Ali Dibo dediniz, Hatay'da milletimiz size itibar etmedi. Cevabınızı aldınız.

* Sürekli Unakıtan'a laf atıyorsunuz. Oğlunun dokunulmazlığı yok. Açsanıza dava, açsanıza...

www.iyibilgi.com



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,107 µs