En Sıcak Konular

Baykal'dan damata tepki

4 Aralık 2007 16:14 tsi
2008 bütçesi Meclis'te görüşülüyor. CHP lideri Baykal bütçeyi değerlendirdi.

CHP lideri Deniz Baykal 2009 bütçe görüşmelerinde partisi adına söz aldı. İşte Baykal'ın hükümete yönelik bütçe eleştirileri:

-1.5 milyar dolarla başlayan cari açık 2007 yılında 36 milyar dolara çıkmıştır.

-İthalat patlama noktasına gelmiştir. Dış ticaret açığı bu yıl 65 milyar dolara gelmiştir. Yoksullaştıran bir ticaret düzenine Türkiye sürükleniyor.

-Kur politikası Türkiye'yi pahalılaştırıyor. Dışarıyı gerekenin ötesinde ucuzlaştırıyor. Sıcak para cenneti olduk. 100 milyar dolar sıcak para var.

-Türkiye'de enflasyon 2004 düzeyinde. 4 yıldır yüzde 9-10 bandında geziyor, inmiyor. 2007'de yüzde 9 düzeyinde olacağı anlaşılıyor.

-En temel konu işsizlik. 10 milyona yakın insan iş arıyor. İthalatla ekonomiyi döndürmeye çalışıyorsunuz. Kısırdöngüdür.

-Borsanın yüzde 70'i, bankaların yüzde 43'ü, sigortacıların üçte ikisi yabancıların elindedir. Ekonomi ciddi şekilde el değiştirme sürecine girmiştir.

-GAP tarımsal kalkınma projesidir, barış projesidir. Bu hükümet GAP'ı yok saymıştır buzdolabına kaldırmıştır.

-1.5 milyon hektarlık elverişli elverişli tarım arazisinin boynu bükük kalmıştır. Orada iki tane Çukurova vardır. Güneydoğu BOP'la değil, GAP'la kalkınır.

-Tüpraş'ın hissesi yüzde 14'lük Ofer'e haksız bir şekilde satılmıştır. Enerji Bakanlığı yolsuzluk denince ilk akla gelen bakanlık arasında geliyor.

-Beyaz Enerji yolsuzluğunun hesabı verilmemiştir. Ardından Mavi Akım yolsuzluğu patlak vermiştir. Ali Dibo başka bir çerçevede kendini gösteriyor.
-Tokat sigara fabrikasının satışının hemen ardından santral memuruna 30 bin dolar gidiyor. Kim bu kişi.. Maliye Bakanı Unakıtan'ın oğlunu şirketinde çalışıyor.

-Çıkış yolu dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Belediyelerde yolsuzluk tezgahı işliyor. Belediyelerde 3850 plan değişikliği olmuş. Bunların çoğu kişiye yönelik plan tadillerdir.

-Çalıştığınız açık ama hayra değil şerre çalışıyorsunuz. Yolsuzluk yapanlara buğz edin.. Yapanların karşısına çıkanlara engel olmayın.

-Demokrasi sadece yöntemden ibaret değildir. Demokrasi ortak değerler bütünü vardır. Halk yararını toplum yararını gözetir.

-Dayatma kültürüyle ne istersem onu yaparım mantığıyla demokrasiyi işletmek mümkün değildir.

-Kendisi gibi düşünmeyenlere karşı hükümet giderek acımasızca bir tavır takınıyor. Doğru haber alma özgürlüğüne darbe vuruluyor.

-Koca yolsuzluklara kulp takıyorlar bu kanserdir. Haramzade bürokrat ve namussuz siyasetçi türetilmiştir.

-Sahte belge düzenlemekten yargılanan bir kişi Maliye Bakanı olmuştur.

-Botaş'ın üst düzey yöneticileri hapiste. Enerji bakanının hiç mi sorumluluğu yok? Hangi çağdaş ülkede böyle bir tablo var.

-Açıyorlar gazeteye o haberi görme bu manşeti at diyorlar. Türkiye seçime böyle girdi.

-Sabah-atv ihalesine gireceğim diyen işadamları teke teker döküldüler. Geride iki firma kaldı. Birisinin çekildiği söyleniyor. Tek bir grup kaldı. Anlaşılan odur ki damat beyin holdingi Türkiye'nin ikinci büyük medya grubunun sahibi olacak.

İnternet haber



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs