Erdoğan'ın başı dertte! | " /> Erdoğan'ın başı dertte! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın başı dertte!

4 Aralık 2007 12:41 tsi
Erdoğan'ın başı dertte! Kanaltürk Tuncay Özkan'ın elinden çıkıyor... Kanaltürk'ten ağır bir muhalefetle karşı karşıya kalan Başbakan Erdoğan bu işe sevinmeli mi? Pek tavsiye etmeyiz. Çünkü Kanaltürk ve Vatan gazetesini alan iş adamı Erdoğan için Tuncay Özkan'ı aratacak düzeyd

 Kanaltürk ve Vatan gazetesi… İkisi de AK Parti hükümetine muhalefetiyle biliniyor. Ancak Vatan gazetesi ile Kanaltürk arasında kalın bir çizgi çekmek gerekiyor. Zira gazete muhalif duruşluydu ancak gazeteciliği elden bırakmadı. Bu yönüyle AK Parti yönetiminin Vatan’dan pek de rahatsızlık duymadığı söylenebilir. Ancak aynı şeyi Kanaltürk için söylemek zor görünüyor. Nisan ayından sonra AK Parti için yaşanan zor günlerde Kanaltürk’ün nasıl bir muhalefet sergilediğini tüm iyibilgi okurları hatırlıyor olmalı.

Şimdi bu iki kurum satılıyor. Üstelik aynı isme… TMSF tarafından el konulan Kentbank'ın eski sahibi Mustafa Süzer, Vatan Gazetesi ile Kanaltürk Televizyonu'nu satın alarak medya dünyasına geri dönüyor.

Süzer denince akla ilk gelenler Kent TV, Joy TV, Maxi TV ve Senkron Tv… Ancak Başbakan Erdoğan ile ilişkisi biraz daha eskiye dayanıyor. Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde Dolmabahçe stadının arkasına yaptırdığı Gökkafes, yani Süzer Plaza, Erdoğan’ın muhalefetiyle karşılaşmış, zamanın Büyük Şehir Belediye Başkanı’nın verdiği mücadeleye rağmen, Gökkafes Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katılımıyla açılmıştı. O dönemde Gökkafes’in yapımı boğazın doğal görünümünü bozduğu için tartışma yaratmış, daha sonra Yargıtay Gökkafes’in ruhsatını iptal etmişti.

İşte Erdoğan ile Süzer’in ilişkisi burada başladı. Açıkçası ikili arasındaki sonraki sürtüşmeler hep bunun devamı niteliğindeydi.

Üstelik dahası da var… AK Parti yöneticileriyle konuşanlar parti yönetiminde şöyle bir algının olduğu kanaatine varıyor: AK Parti’li yöneticiler Süzer’in hükümetin eleştirilmesine yönelik dış basında çıkan haberleri desteklediğine inanıyorlar. Örneğin AK Parti yöneticileri Erdoğan yönetimini 2005 yılı boyunca ağır sözcüklerle sık sık eleştiren ve eleştirileri Türk basınında geniş yankı uyandıran Michael Rubin’in yazılarının arkasında sürekli bir ismi işaret edip durdu. Bu isim kimdi? Net değil… Ancak Süzer ve Erdoğan’ın arasındaki sorun o ismin Süzer olduğu intibanın doğmasına neden oluyor. Elbette bu AK Partili yöneticilerin düşüncesi. Yani kimi yöneticilerin buna inandığı söylenebilir.

Ancak şurası kesin. Süzer ve Erdoğan’ın arasında ciddi bir sorun var ve bu sorun çok öncelere, Gökkafes’e dayanıyor. İşte bu yüzden Erdoğan’ın başı dertte: Gelen gideni aratabilir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,530 µs