kazada sır oldu! | " /> kazada sır oldu! | "/>

En Sıcak Konular

CERN'den gelen cihaz, kazada sır oldu!

4 Aralık 2007 09:51 tsi
CERN'den gelen cihaz, kazada sır oldu! Uçak kazasında can veren Prof. Engin Arık'ın üzerinde çalıştığı bir cihazla ilgili olarak uçaktan bir meslektaşına elektronik posta gönderdiği, hatta beraberinde Isparta'ya götürdüğü ortaya çıktı. Ama cihaz ortada yok. Peki bu cihaz neydi ve şimdi nered

Türkiye'yi yasa boğan Isparta'daki uçak kazasında ölen Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık'ın cenaze törenine, Fransa'dan gelen kardeşi Erinç Atagür de katıldı. Gözüyaşlı Atagür, Prof. Arık'ın çalışmalarıyla ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu:

MESAJI UÇAKTAN NASIL ATTI

"Ablamla kazadan 2 gün önce konuştum. Bir cihaz üzerinde çalışıyordu. Ama çalışmadığından yakınmıştı. Cihazı Isparta'ya götüreceğini, cihazdaki sorunu anlatmak için toplantıda bir nükleer fizikçiyle konuşacağını söylemişti. Kaza sonrasında görüştüğüm fizikçi, ablamın uçaktan kendisine elektronik posta gönderdiğini söyledi. Ama içeriği hakkında bilgim yok." Prof. Engin Arık'ın mail atmak için uçakta internet bağlantısını nasıl sağladığı henüz bilinmezken Erinç Atagür, ablasıyla ilgili olarak “Engin dünyalar tatlısı bir insandı. Bugüne kadar herhangi bir tehdit aldığını duymadım" dedi.

MESLEKTAŞLARI HABERSİZ

Ablasının resmine sarılarak ağlayan Atagür, "Ablam yıllarca meme kanseriyle mücadele edip hastalığı yenmişti. Beni Türkiye'ye çağırmıştı, ancak gelemedim" dedi. Avrupa Nükleer Araştırmalar Örgütü'nde (CERN) Prof. Dr. Engin Arık'la birlikte çalışan Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsen Önengüt, Arık'ın Isparta'ya götürdüğü cihazla ilgili kendisine bilgi vermediğini belirtti. Prof. Önengüt, "CERN'deki çalışmalarda birlikte hareket ediyorduk. Ama Isparta'ya götürdüğü cihaz konusunda hiç konuşmadık" dedi.

CERN PROJESİNİN AMACI

Prof. Arık'ın da çalıştığı CERN projesinde, laboratuvar şartlarında anti-madde elde edilmeye çalışılıyor. Bazı bilim adamları, madde ile anti- maddenin çarpıştırılmasıyla ortaya çıkacak muazzam enerjiden, ileride çok uzun mesafeli uzay yolculuklarında yararlanılabileceğini düşünüyor.

EŞE SON BAKIŞ

Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık ve araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan için Boğaziçi Üniversitesi'nde tören düzenlendi. Törene Prof. Arık'ın kocası Prof. Dr. Metin Arık, kızı Yasemin ve oğlu Yavuz Arık, kız kardeşi Erinç Atagür ve ailevi nedenlerden dolayı aynı uçağa binmekten son anda vazgeçen Doç. Dr. Serkan Ali Çetin katıldı. Önceki gün Mersin'de toprağa verilen yüksek lisans öğrencisi Engin Abat'ın akrabası olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da Boğaziçi'ndeki törende yer aldı. Prof. Arık, Edirnekapı Mezarlığı'nda, İzgen Berkol Doğan Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kazada ölen Dr. Alp Tezcan için ise Manisa Akhisar'da cenaze töreni düzenlendi.

Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs