En Sıcak Konular

Babacan: Terörle mücadelede yeni sürece girdik!

4 Aralık 2007 08:53 tsi
Babacan: Terörle mücadelede yeni sürece girdik! Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin artık yeni bir sürece girdiğini belirterek, 1980'lerden beri belki de ilk kez Türkiye'nin haklılığının geniş çevrelerce de tescil edildiğini kaydetti.

Babacan, Atina'ya giderken uçakta gazetecilerin terörle mücadele konusundaki soruları yanıtladı.

Terörle mücadelenin uluslararası boyutunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Babacan, terör örgütü PKK'nın yalnızlaştırılması konusunda çok önemli bir mesafe aldıklarını bildirdi. Babacan, bu çerçevede pek çok ülkeyi ziyaret ettiklerini, pek çok telefon görüşmesi yaptıklarını ve halen yapmakta olduklarını belirterek, ''çünkü bizim ne kadar meşru bir zeminde hareket ettiğimizi bütün dünyanın anlaması önem taşıyor, bunu da sağladık'' dedi.

Bakan Babacan, tezkere ile ilgili görevlendirmenin yapıldığını ve yetkinin Türk Silahlı Kuvvetlerine verildiğini anımsatarak, bunun da çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bu adımın dış konjonktürde değerlendirilmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Babacan, bundan sonraki dönemde de konunun dış boyutunun ön planda olacağını belirtti. Babacan şöyle konuştu:

''Artık Türkiye yeni bir sürece girmiştir. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele olacaktır. Terörle mücadelede pek çok enstrüman vardır. Eskiden enstrümanlar masada diyorduk. Artık uygulamadalar. Bu önemli mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Belki 1980'lerden sonra ilk kez Türkiye'nin haklılığı bu kadar geniş çevrelerce tescil edilmiştir.''

Babacan, terör örgütüne geçmiş dönemde bazı çevrelerin sempatiyle yaklaştığını, hatta zaman zaman destek verdiklerini de hatırlatarak, artık reformlarda ilerleme kaydetmiş bir Türkiye'de böyle bir terör örgütünün kabul edilemeyeceğini bütün dünyanın anladığını söyledi.

Babacan, Dışişleri Bakanlığı görevine alışıp alışmadığının sorulması üzerine de, AB ile müzakerelerden sorumlu olduğu dönemde dışişleri bakanlığı ile yakın bir şekilde çalıştığını söyleyerek, ''Bu nedenle gayet rahat bir geçiş oldu'' dedi. Dışişleri Bakanlığı kadrosunun çok profesyonel ve çok iyi yetişmiş bir kadro olduğunu belirten Babacan, bu nedenle sadece Türkiye'de değil dünyada da tanınan bir kadro ile çalışmanın kendisi için de gurur verici olduğunu bildirdi.

Zaman



Bu haber 212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs