En Sıcak Konular

Babacan'dan Yunanistan'a zeytin dalı

3 Aralık 2007 22:44 tsi
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan,'' Türkiye'nin Türk-Yunan ilişkileri konusundaki vizyonunun gayet netolduğunu'' söyledi.

Babacan, Yunan Devlet Televizyonu'nun 2. kanalı NET'e verdiği demeçteTürk-Yunan ilişkileri, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Ankaraziyareti, istikşafi görüşmeler, Batı Trakya ve İstanbul Fener RumPatrikhanesi konularına değindi.

''Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin her sene istikrarlı biçimde iyileştiğini'' söyleyen Babacan, ''Bu dönemde her iki ülkede de yeniseçilmiş hükümetler görev yapmaktadır. Bu dönem, iki ülke için de ikiliilişkilerin ilerlemesine ivme kazandırmak için önemli bir fırsat teşkiletmektedir'' dedi.

Babacan, ''Türkiye'nin Türk-Yunan ilişkilerindeki vizyonu çok açıktır.İleriki dönem için vizyonumuz, iki ülkenin birbirine destek olması, AB üyesiiki komşu olmalarıdır'' diye konuştu. Karamanlis'in Ankara ziyaretini ise ''Dönüm noktası'' olarak niteleyen Babacan, ''Bir çok konuda işbirliğinde bulunabilecek konumda olacağız ve ikiülke birbirine daha yakın olacak. Bunun çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz'' dedi. Dışişleri Bakanı, gerek Atina'ya gerçekleştireceği ziyaretin, gerekse Karamanlis'in Ankara ziyaretinin taze bir başlangıç olduğunu, olması dagerektiğine inandığını kaydetti.

Babacan, söz konusu ziyaretlerin ikili ilişkilerde ileriye dönük hamle olacaklarını da vurguladı. İstikşafi görüşmelere de değinen Dışişleri Bakanı şöyle konuştu: ''İstikşafi görüşmelerde görev yapan müsteşar yardımcılarını belirledik. Bugörüşmeler bir süredir devam ediyor. Şu ana kadar 19 güven arttırıcı önlemaçıkladık ve Atina ziyaretimde de belirli bir takım önlemler daha açıklanacak. Öyle ki bu alanda da ilerleme kaydediyoruz.''

Babacan, Batı Trakya konusuna da değindiği demecinde, ''Bu bölgede yaşayaninsanlar Yunan vatandaşı olarak, hak ve yükümlülük sahibidirler. Tüm Yunan vatandaşlarının, bütün Avrupalıların sahip olduğu hak ve özgürlüklere sahip olduklarına inanıyoruz'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi konusunda ise, Türkiye'nin insan hakları ve dini özgürlüklerin korunmasına ilişkin çabalarınısürdürdüğünü söyledi. Türkiye'nin hak ve özgürlükler konusunda ilerlemeler kaydedeceğini belirten Babacan, ''Bu çerçevede, bu alanlarda gelişme kaydedildikçe istisnasız tümTürk vatandaşları da bunlardan faydalanacaktır'' diye konuştu.

haber7


 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs