En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Greenpeace eleştirisi

3 Aralık 2007 21:25 tsi
Greenpeace Akdeniz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Melen Suyu Projesi açılışında, ''projeye karşı çıktıkları'' açıklamasıyla ilgili olarak bu konuda bir çalışmaları ve açıklamalarının bulunmadığını bildirdi.

Greenpeace Akdeniz'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın dün İstanbul'da düzenlenen Melen Suyu Projesi Açılışı ve Ağaçlandırma Seferberliği töreninde yaptığı konuşmada, Greenpeace'i ''ideolojik davranmakla ve su kaynakları konusunda sağa sola saldırmakla'' suçladığı savunuldu.

Başbakan Erdoğan'ın, çevre konusunda çalışan bütün sivil toplum kuruluşlarına ''Greenpeace'' adıyla seslenmesinin gurur verici olduğu ifade edilen açıklamada, ''Melen Projesi konusunda TEMA ve WWF gibi önemli sivil toplum kuruluşları açıklamalar yapmışlardı. Greenpeace'in ise bu konuda bir çalışması olmadı. Böyle bir durumda Greenpeace'in adının kullanılması, konu hakkında emek veren sivil toplum kuruluşlarına haksızlık olacaktır'' denildi.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı da yaptığı açıklamada, Greenpeace'in herhangi bir siyasi ya da ideolojik temele bağlı olmayan, hiçbir kurum ya da kuruluştan destek kabul etmeyen, tamamen bağımsız bir çevre kuruluşu olduğunu bildirdi.

-''BÜTÜN ÜLKEYİ AĞAÇLANDIRSA BİLE...''-

Çevre korumanın, ideolojik bir tutum değil, her bireyin anayasal hakkı olduğunu ifade eden Atıcı, şu görüşlere yer verdi:

''Greenpeace, çevreyi korumanın ideolojiler üstü olduğuna ve böyle sınıflandırmalara indirgenemeyeceğine inanıyor. Sayın Başbakan, aynı konuşmasında, iklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmak için ağaçlandırma seferberliği yaptıklarını belirtti. İklim değişikliğinin en önemli nedeni, sera gazı emisyonlarıdır. Bu da özellikle enerji üretiminde kömür, petrol gibi fosil yakıtların kullanılması nedeniyle meydana gelmektedir. Kömüre dünyada artık benzeri görülmeyen oranlarda teşvik veren Sayın Başbakan'ın, bütün ülkeyi baştan başa ağaçlandırsa bile karbon emisyonlarında ciddi bir azalma sağlamadığı sürece çabaları yetersiz olacaktır. Eğer Sayın Erdoğan, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini engellemek istiyorsa, öncelikle yapması gereken enerji alanında bir devrim yapılmasına ön ayak olmaktır.''

Bunun ancak enerjinin verimli ve akıllıca kullanılması ve kömür gibi fosil yakıtlar ile nükleer gibi kirli teknolojilerle değil, güvenilir yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıyla mümkün olacağını ifade eden Atıcı, Türkiye'yi Kyoto Protokolü'nü imzalamaya davet etti.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİ-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Melen Suyu Projesi Açılışı ve Ağaçlandırma Seferberliği töreninde yaptığı konuşmada, insanlar için gerekli olan bazı projelere ideolojik olarak karşı çıkan kesimler olduğunu söylemişti. Başbakan Erdoğan, ''Kusura bakmasınlar Greenpeace üyeleri çıkıyor, ayaklanıyorlar. Sağa sola saldırıyorlar. 'Efendim buraya baraj yapamazsınız.' Niye? 'Doğaya zarar veriyorsunuz.' Biz barajı insan için yapıyoruz, insandan daha değerlisi var mı? Su denize akarsa anlamı var mı?'' diye konuşmuştu.
 
zaman



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs