Coni'nin minik tutsakları! | " /> Coni'nin minik tutsakları! | "/>

En Sıcak Konular

Coni'nin minik tutsakları!

3 Aralık 2007 17:06 tsi
Coni'nin minik tutsakları! ABD, Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarındaki askeri üssünde biri cezaevinde 950 Iraklı çocuk ve genci hapiste tutuğunu açıkladı.

Cezaevindeki çocuklardan bazılarının yaşlarının 10'nun altında olduğu belirtildi. Irak'taki ABD'li komutan Michael Nevin, yaşları genellikle 15, 16 ve 17 olan gençlerin büyük bir bölümünün okuma yazma bilmediğini ve bombalı saldırı olaylarına karıştığını söyledi.

Çocuk ve gençlerin Bağdat Havalimanı yakınındaki askeri üste tutulduğunu belirten Nevin, bu cezaevinde 4 bin kişinin tutulduğunu açıkladı.

ABD'li yetkili tutuklu çocuklara kımızı elbiseler giydirildiğini de açıkladı. Nevin, askeri cezaevinde geçen Ocak ayında sadece 100 genç ve çocuk bulunduğunu, ancak sayının şu anda 950'ye ulaştığını belirtti.  ABD, Irak genelinde 26 bin kişiyi askeri üslerindeki cezaevlerinde tutuyor.

FELLUCE'DE TOPLU MEZAR

Irak'ın Felluce kenti yakınında dün bulunan toplu mezarda ise, aralarında bir sağlık görevlisi de bulunan 12 kişinin, farklı zamanlarda gömülmüş cesetleri çıkarıldı.

Felluce Hastanesi'nden adının açıklanmasını istemeyen yetkililer,  mezardan çıkarılan iki cesedin başlarının kesik olduğunu, bazı kurbanların yaklaşık 4 ay önce, bazılarının ise daha uzun zaman önce  öldürüldüğünü belirtti.

Cesedi çıkarılanlar arasında, 18 ay önce kaybolan ve sağlık bakanlığı kimlik kartı taşıyan bir sağlık görevlisinin de bulunduğu açıklandı.

Başkent Bağdat'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusundaki Tartar gölü civarında, geçen aylarda da çok sayıda cesedin gömüldüğü toplu mezarlar bulunmuştu.
 
Hürriyet



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs