En Sıcak Konular

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı!

3 Aralık 2007 17:05 tsi
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı! Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayında ÜFE yüzde 0.89, TÜFE yüzde 1.95, Yıllık ÜFE: yüzde 5.65, Yıllık TÜFE: yüzde 8.40. Kasım ayında bir de sürpriz enflasyon şampiyonu var. İşte yükselenler ve düşenler; işte enflasyon rakamları...

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Kasımda ÜFE yüzde 0.89, TÜFE yüzde 1.95 Yıllık ÜFE: yüzde 5.65, Yıllık TÜFE: yüzde 8.40. Rakamlar beklentilerin biraz üstünde.

Kasım ayının zam şampiyonu maç bileti

İstanbul'da geçen ay, Turkcell Süper Ligi'nde oynanan derbi maçlarındaki bilet fiyatı uygulamaları nedeniyle perakende fiyatı en fazla artan ürün, yüzde 25 ile açık tribün maç giriş ücreti oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kasım ayında ve yıllık bazda İstanbul'da perakende fiyatları en fazla artan-azalan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.

Açıklamaya göre, geçen ay açık tribün maç giriş ücretinin ardından, bir önceki aya göre fiyatı en fazla artan maddeler, yüzde 21.29 artışla balık, yüzde 18.75 artışla ütü ve yüzde 17.39 artışla konut harcamaları grubunda yer alan şehir şebeke suyu ücreti oldu.

Yıllık bazda ise en fazla artış, yüzde 55.73 ile yine açık tribün maç giriş ücretinde gerçekleşti. Maç giriş ücretini yüzde 43.70 artışla saç ve sakalı kapsayan birinci sınıf erkek berberi, yüzde 40.13 artışla tavuk ve yüzde 32.51 artışla fuel oil izledi.

Fiyatı Azalanlar

Kasım ayında mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı nedeniyle havuç, yüzde 19.79 ile önceki aya göre fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu.

Aylık bazda fiyatı en fazla azalan diğer ürünler ise yüzde 13.41 ile lahana, yüzde 13.36 ile mandalina ve yüzde 13.09 ile ıspanak oldu.

Kasım itibariyle yıllık bazda ise kabak fiyatları, yüzde 18.19 azalış oranı ile ilk sırada yer aldı. Kabağı, fiyatları yüzde 14.38 azalan kıvırcık salata, yüzde 6.51 azalan kakaolu fındıklı bar ve yüzde 6.25 azalan Boğaz Köprüsü geçiş ücreti izledi.


HABER 7



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs