Merkel minarelerden korktu! | " /> Merkel minarelerden korktu! | "/>

En Sıcak Konular

Merkel minarelerden korktu!

3 Aralık 2007 16:59 tsi
Merkel minarelerden korktu!
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını bir kez daha ifade eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yapılan cami minarelerinin kilise kulelerinden daha yüksek yapılmasına hoşgörü ile bakamayacaklarını söyledi.

Merkel, başkanlığını yaptığı Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Türkiye'nin AB üyeliğine kesin olarak karşı olduğunu bir kez daha tekrarladı.

Merkel, Hannover kentinde başlayan CDU kurultayında yaptığı konuşmada, AB'nin genişlemesi ve derinleştirilmesinden yana olduklarına, ancak Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktıklarına vurgu yaparak, "Türkiye ile Avrupa arasında 'imtiyazlı ortaklık'tan yanaydık, hala bundan yanayız, gelecekte de bundan yana ve Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olacağız" dedi.

Almanya'nın sadece dünyaya açık bir ülke olarak geleceğinin olabileceğini ve göçe ihtiyaçları olduğunu belirten Merkel, "Ancak uyum ülkesi olmak tek yönlü bir yol değildir. Paralel toplumların dünyaya açıklıkla hiçbir ilgisi yoktur. Anayasamız Almanya'daki herkes için geçerlidir. Buna ülkemize gerçekten uyum sağlamak istenmesi de dahildir" diye konuştu.

Bu nedenle somut olarak bazı konulara dikkat edilmesini isteyen Merkel, "Cami kubbelerinin bilinçli şekilde kilise kulelerinden daha yüksek yapılmamasına dikkat etmeliyiz. Hoşgörü hiçbir zaman boyun eğmek anlamına gelmemeli. Hoşgörü, kendi değerlerini koruyabilmeli" dedi.

Ulusal Uyum Planı'nda bu konuların mevcut olduğunu kaydeden Merkel, "Burada sürekli bir diyalog söz konusudur, ancak bu diyaloğu açık bir şekilde anayasa temelinde sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Aile birleşmesi kapsamında Almanya'ya gelen yabancıların durumunu daha iyi düzenleyen bir yasa hazırladıklarını bildiren Merkel, "Zorunlu evliliklerin olmaması için asgari yaş haddini 18'e yükselttik. Çünkü zorunlu evlilikler özgürlük anlayışımız ve anayasamızla bağdaşmıyor" dedi.

Çocukların okula başladığında yeterli derecede Almanca bilmeleri gerektiğini, aksi takdirde Almanya'daki refahı paylaşamayacaklarını ifade eden Merkel, okul için yeterli derecede Almanca bilmenin şart olduğunu söyledi.

Merkel, Almanya, Avrupa ve ABD'nin ortak çıkarları olduğunu, İsrail'in mevcudiyetine yönelik tehditler ve İran ile yaşanan nükleer kriz hakkında ortak hareket ettiklerini, İsrail'in mevcudiyet hakkının Almanya ile tartışılamayacağını kaydetti.

Haber7



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs