YÖK asla not göndermez! | " /> YÖK asla not göndermez! | "/>

En Sıcak Konular

YÖK'ten cevap var: YÖK asla not göndermez!

3 Aralık 2007 14:13 tsi
YÖK'ten cevap var: YÖK asla not göndermez! Cumhurbaşkanı Gül'ün rektör bekar bir Rektör adayının dosyasına 'eşi kara çarşaflıdır' notu iliştirilmesini açıklamasının ardından, YÖK Başkanı Teziç bir açıklama yaptı. Teziç, cumhurbaşkanına böyle cevap verdi...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "bugüne kadar Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulan rektör atamalarında, Yükseköğretim Genel Kurulunda yapılan gizli oylamanın sonucu ve adayların kısa akademik öz geçmişleri dışında kesinlikle bir bilgi, belge ya da not gönderilmediğini" bildirdi.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e atfen, "Bir rektör ataması yaptım, YÖK’ten sadece 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi. Yanında da bir ihbar notu vardı. İsimlerden biri için ’Eşi kara çarşaflıdır’ deniyordu. Ama adam evlenmemiş’ şeklinde açıklamaların yer aldığı belirtildi.

Haber7'de yer alan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı Gül’ün YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’i daveti üzerine, 25 Eylül 2007 tarihinde Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanı, ’Rektörün eşinin türbanlı olduğuna’ dair bir bilgi notunun iletildiğini anlatmıştır. Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı ’Rektör adayının eşinin başının bağlı olduğuna dair bir bilgi ulaştığına’ değindiğinde, YÖK Başkanı Teziç, Sayın Cumhurbaşkanı’na, YÖK Genel Kurulunda yapılan rektör seçimleri hakkında kısa bir bilgi vermiş ve sadece adaylar hakkında herhangi bir yargı kararı bulunup bulunmadığının değerlendirildiğini, bunun dışında başka hiçbir hususunun dikkate alınmadığı bilgisini vermiştir." denildi.

Açıklamada, şunlar yazıldı: "Yükseköğretim Kurulu, bugüne kadar Cumhurbaşkanı’nın onayına sunduğu rektör atamalarında, Yükseköğretim Genel Kurulunda yapılan gizli oylamanın sonucu ve adayların kısa akademik öz geçmişleri dışında kesinlikle herhangi bir bilgi, belge ya da not göndermemiştir.

Yükseköğretim Kurulunun, Cumhurbaşkanı’na onay için gönderdiği rektör atama dosyalarında, Kurulda en fazla oy alan 3 adayın, üniversitelerinde yapılan seçimlerde aldıkları oy ve YÖK Genel Kurulunda aldıkları oy sayısını gösterir bir tablo yer almaktadır. Dosyada ayrıca 3 aday için yapılan oylamanın tutanakları ve adayların akademik öz geçmişleri ve varsa daha önce yaptıkları idari görevleri gösterir bir çizelge de yer almaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanı Gül’ün sözünü ettiği bilgi notunun Yükseköğretim Kurulunca gönderilmesi söz konusu değildir. Yükseköğretim Kurulu, ne daha önceki rektör atamalarında ne de son rektör atamasında yukarda sözü edilen oylama sonucu ve kısa akademik öz geçmişi gösterir tablo dışında herhangi bir bilgi göndermiştir.

Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanı Gül’ün YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’i daveti üzerine, 25 Eylül 2007 tarihinde Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanı, ’Rektörün eşinin türbanlı olduğuna’ dair bir bilgi notunun iletildiğini anlatmıştır. Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı ’Rektör adayının eşinin başının bağlı olduğuna dair bir bilgi ulaştığına’ değindiğinde, YÖK Başkanı Teziç, Sayın Cumhurbaşkanı’na, YÖK Genel Kurulunda yapılan rektör seçimleri hakkında kısa bir bilgi vermiş ve sadece adaylar hakkında herhangi bir yargı kararı bulunup bulunmadığının değerlendirildiğini, bunun dışında başka hiçbir hususunun dikkate alınmadığı bilgisini vermiştir."



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs