En Sıcak Konular

Cemil Bayık hakkında ömür boyu hapis isteniyor

3 Aralık 2007 11:46 tsi
Hatay'ın Erzin İlçesi'nde 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıldır Adana'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Bayık'ın grubunda bulunan bir terörist ise bir süre önce ömür boyu hapse mahkum edildi.

İRAN'dan 2002'de iade edilmesi istenen terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık, Hatay'ın Erzin İlçesi'nde 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıldır Adana'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Bayık'ın grubunda bulunan bir terörist ise bir süre önce ömür boyu hapse mahkum edildi.     

Erzin İlçesi'ne bağlı Yoncadüzü Köyü'nden ilçe merkezine giden kamyon 23 Mart 1997 tarihinde PKK'lı teröristlerce silahla tarandı. Kamyonda bulunan 49 yaşındaki Yemliha, 19 yaşındaki Salih ve 45 yaşındaki Eyüp Güllü ile 22 yaşındaki Hacı Bestami Gürz öldü. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin, o dönem terör örgütünün sözde Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Toroslar sorumlusu ‘Cuma’ kod adlı Cemil Bayık ve grubundaki teröristler Çetin Elmas, Metin İpek, Serdar Sincar, Hüseyin Acar, M. Halil Nas, Yusuf Yavuz, İbrahim Dolanbay, İbrahim Şengül, Şehabettin Ekdemir, Salman Ercoşman, İsmail Köroğlu, İbrahim Demir, Hasan Yavuz ve Fikri Azgan olduğu belirlendi.     

Adana Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki toprakları Türkiye'den ayırarak bir Kürt Devleti kurmak için katliam yapan PKK’lı teröristlerden, örgütün önemli isimlerinden Cemil Bayık ile diğer teröristler hakkında idam cezası istemiyle dava açtı. İdam kaldırıldığı için haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Bayık'ın grubundaki teröristlerden Yusuf Yavuz, Metin İpek, Çetin Elmas, Şehabettin Ekdemir, M. Halil Nas yakalanabildi.     

Terör olayları ile ilgili davalara bakmakla özel yetkili Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Yavuz, bir süre önce yapılan karar duruşmasında, örgüt üyeliğini kabul etmeyerek, “Örgütten 2001'de ilişiğimi kestim. Pişmanlığımı belirttim. İddia edilen eylemlere katılmadım'' diyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti, Yavuz’u ömür boyu hapse mahkum etti. İpek, kanıt yetersizliğinden beraat ederken, Ekdemir, Nas, Elmas’ın ise Malatya ve Ankara’da başka davalardan yargılandıkları saptandı. Bu sanıklar hakkında ilgili mahkemelerden bilgi istendi.
     

Yakalama emriyle aranan Bayık ile birlikte diğer PKK’lı teröristler Salman Ercoşman, İsmail Köroğlu, İbrahim Demir, İbrahim Şengül, İbrahim Dolanbay, Hüseyin Acar, Serdar Sincar, Hasan Yavuz ve Fikri Azgan’ın ise yakalanıncaya kadar dosyalarının ayrılmasına karar verildi.
     

Cemil Bayık'ın halen Kuzey Irak'taki PKK kamplarında bulunduğu sanılıyor.



Bu haber 1,332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,902 µs