En Sıcak Konular

Adanalı pamuk çocuklar ABD'de haber oldu

3 Aralık 2007 11:17 tsi
ABD'nin dünyaca ünlü üniversitelerinden Harvard ve Preston'da kürsüsü bulunan Prof. Dr. Marlaine Lockheed, pamuk tarımında çalışan çocukların okula kazandırılması için Adana'da gerçekleştirilen projeyi öğrencilerine ''ders'' olarak anlatacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü ve Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) işbirliği ile Adana'da gerçekleştirilen projenin uzmanı Kazım İlkkan Kertmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Kasım 2007 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen ''Bin Yıl Hedefleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği 3. Ulusal Konferansı''na, ''Tarımda Çalışan Çocukların Eğitime Kazandırılması'' sunumuyla katıldıklarını söyledi.

Yurt dışından birçok projenin sunulduğu konferansa, Türkiye'den dört proje seçildiğini anlatan Kertmen, bunun sevincini yaşarken, konferansa katılan Amerikalı sosyolog Prof. Dr. Marlaine Lockheed'in de ilgisini çekmeyi başardıklarını ifade etti.

Kertmen, sunum sonrası Prof. Dr. Marlaine Lockheed ile birebir görüşme yaptıklarını belirterek, ''Kendisi bize, 'projeler ışık tutmak içindir ancak siz oradaki sorunu tamamen çözmüşünüz' dedi. Bu övgü dolu sözler, yağmur çamur, 40 derece sıcak demeden tek tek dolaşıp okula gidecek çocuk aradığımız yorucu ve yoğun çalışma tempomuzun yorgunluğunu atmamıza yetti'' diye konuştu.

Lockheed'in, projeyle ilgili tüm CD, fotoğraf ve detay bilgileri öğrencilerine ders olarak anlatmak üzere kendilerinden aldığını belirterek, eğitim sosyoloğu ve Kızların Okullardaki Bağışlanamaz Yokluğu adlı kitabın yazarı Lockheed'in projeye ilgisi bizi heyecanlandırdı'' dedi.

Kertmen, Prof. Dr. Lockheed'e, tüm belgelerin yanı sıra Karataş'taki çadırlarda olumsuz koşullarda yaşayan çocuklar ve onların gelecekten beklentilerini içeren belgeseli de verdiklerini belirterek, ''bu belgesel ünlü eğitim sosyoloğunu çok duygulandırdı'' diye konuştu.

Prof. Dr. Marlaine Lockheed'in yanı sıra, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin de proje hakkında bilgiler aldığını belirten Kertmen, bu projenin, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim fakültesinde derslerde örnek proje olarak gösterildiğini kaydetti.

-ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR-

Kertmen, 2 yıl süreli projenin tamamlanmasının ardından, çalışmaların Karataş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam ettiğini, proje kapsamında bugüne kadar bin 931'i kız, 4 bin 219 tarım işçisi çocuğu okulla buluşturduklarını ifade etti.

Zaman



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs