En Sıcak Konular

Bir amire 3 memur!

3 Aralık 2007 11:09 tsi
İşte devlet yapılanmasının matematiksel asimetrisi: “Amir” durumundaki her bir personele; 3.2 adet memur, 3 adet hizmetli ve 0.6 adet de şoför düşüyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Alaattin Büyükkaya’nın soru önergesini yazılı olarak cevaplayan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, devletteki hizmetli ve şoför kadrosunun memur durumundaki personele göre fazlalığını ortaya koydu. Büyükkaya, Bakan Başesgioğlu’na, "devlette çalışan toplam 1 milyon 715 bin personel içerisinde ne kadar şoför, hizmetli ve büro memuru çalışmaktadır" sorusunu yöneltti.

MEMURDAN FAZLALAR

Başesgioğlu’nun verdiği rakamlara göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, üst kurullar, büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri ve belediye kadroları hariç, amir konumunda devlette 90 bin 837 memur çalışıyor. Rakamlardan, şoför ve hizmetlilerin sayısının, memurları geçtiği gözlerden kaçmadı. Buna göre, devlette 90 bin 837 büro memuru çalışırken, 87 bin 214 hizmetli unvanlı personel, 18 bin 310 da şoför unvanlı personel çalışıyor.

İŞTE AMİR RAKAMLARI

Büyükkaya’nın kamu kuruluşlarından derlediği verilere göre de, devlette amir konumunda olan kadroların dağılımı şu şekilde gerçekleşti: 15 adet müsteşar, 65 adet müsteşar yardımcısı, 33 adet bağlı kurumlardaki genel müdür, 86 adet bakanlıklardaki genel müdür, 349 adet genel müdür yardımcısı, 625 adet müstakil daire başkanı, 865 adet daire başkanı, 258 adet bölge müdürü, 459 adet bölge müdür yardımcısı, 924 adet il müdürü, bin 732 adet il müdür yardımcısı, 6 bin 889 adet unvanlı müdür, 4 bin 173 adet unvanlı müdür yardımcısı, 2 bin 880 adet ilçe müdür ve müdür yardımcısı, 8 bin 963 adet şube müdürü.

28 BİN 316 AMİR BULUNUYOR

Buna göre, toplam 28 bin 316 amir konumundaki devlet memurunun her birine, 3.2 memur, 3 hizmetli ve 0.6 da şoför düştüğü tespit edildi.

Bugün



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs