Naziler hortlarken, birileri Akdeniz'e inme peşinde! | " /> Naziler hortlarken, birileri Akdeniz'e inme peşinde! | "/>

En Sıcak Konular

Naziler hortlarken, birileri Akdeniz'e inme peşinde!

3 Aralık 2007 14:36 tsi
Naziler hortlarken, birileri Akdeniz'e inme peşinde! İsviçre-Avusturya ortak yapımı EURO 2008'de gruplar belli oldu. Grupların yapısı ise futbol, tarih, siyaset ve coğrafya dersi gibi! Bu yaz futbolseverleri ekrana kilitleyecek turnuvada ortaya çıkan gruplar sanki planlanarak biraraya gelmiş gibi... İşte o

EURO 2008 grupları belli oldu. Her grubun kendi içinde ilginç olabilecek tesadüfleri var. Hem futbol, siyaset, tarih, coğrafya... Hepsi işte gruplarda:

A GRUBU - Rövanşların Grubu
İsviçre, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, TÜRKİYE'den oluşan A grubu, Dünya Kupası elemelerine gidemediğimiz olaylı İsviçre-Türkiye maçının rövanşı için beklenmedik bir sürpriz oldu. Ayrıca daha önce de bizi Belçika'daki Euro 2000'de saf dışı bırakan Portekiz ile de karşılaşma imkanı olacak.


B GRUBU - Nazi Almanyası sahalarda hortluyor
İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya, Avrupa kıtasını işgal ettiğinde aynı zamanda doğusunda bir hayat alanı meydana getirmişti. İşte bu Avusturya, Almanya, Hırvatistan, Polonya'dan oluşan B Grubu tarihe meraklı futbolseverlere İkinci Dünya Savaşı yıllarını hatırlattı. Nazi işgalinin yaşandığı ülkelerden oluşan grup Adolf Hitler'in "lebensraum" dediği "hayat alanı" haritasını hatırlatıyor. Almanya'nın tarihsel olarak "yavru vatan"larından oluşan takımlarla mücadelesi şüphesiz ilgi çekici olacaktır. Bilhassa Almanya formasıyla mücadele eden Polonya asıllı futbolcuların varlığı gruba renk katıyor. Avusturya'nın keni dilinde ismi olan "Österreich" ise zaten Almanca "doğu devleti" demek ve Almanya'nın doğudaki "yavru vatanı" olmasına işaret ediyor. Hırvarların ise tarihsel olarak Almanya'ya (Slovenler kadar olmasa da) hayranlığı biliniyor. Ünlü Hırvat faşist grupları "Ustaşalar" Nazi Almanya'sından ilham almışlar ve üstüne İkinci Dünya Savaşı yıllarında bir de nazi kuklası bir Hırvat devleti kurmuşlardı. Tarihsel olarak Yugoslavya idealinden ziyade Alman etki alanına yakın duran Hırvatistan'ın varlığıyla grup iyice şenlikli bir hal almış durumda.

C GRUBU - Tarihsel çekişmeler hiç biter mi?
Hollanda, Fransa, İtalya, Romanya'dan oluşan C grubu ise tam bir "ölüm grubu". Yıllardır sahici bir başarıya hasret olan ama elemelerden en yüksek puanı toplayarak gelen Hollanda bu sefer de şanssız bir gruba düştü. Fransa-İtalya arasındaki hem Avrupa Kupası'ndan hem Dünya Kupası'ndan kalan hesapları ise grubu daha da renkli hale getirecek. Euro 2000'de İtalyanların elinden kupayı alan Fransızlar daha sonra 2006 Dünya Kupası finalinde bu sefer kupayı İtalyanlara bırakmışlardı. Üst düzey rekabete bakalım nasıl bir halka eklenecek? Grubun en kötüsünün bile yükselişteki Romanya olması futbolseverleri şimdiden heyecanlandırıyor.


D GRUBU - "Sıcak denizlere inme politikası" bu grupta
Yunanistan, İspanya, İsveç, Rusya... İşte kuzey-güney aksından iyi bir haber. Akdeniz havzasının bu iki renkili takımı ve Baltık-İskandinav hattından gelen sert futbolun temsilcileri her ne kadar diğer gruplara göre daha cansız görünse de, sürprizlere gebe ve bizce iyi futbol vaat eden coğrafi bir kokteyle benziyor. İspanya'nın turnuvalardan sürekli olarak elinin boş dönmesi, Yunanistan'ın geçen turnuvanın şampiyonu olması, İsveç'in her turnuvada ağırlığını sergilemesi ve Rusya'nın zaten geleneksel futbol çizgisi belki de diğer gruplardan da öte bir seyir zevki sunabilir.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs