Baykal maratonuna hazır mı? | " /> Baykal maratonuna hazır mı? | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Özkan, Baykal maratonuna hazır mı?

3 Aralık 2007 09:46 tsi
Tuncay Özkan, Baykal maratonuna hazır mı? Cumhuriyet mitingleriyle öne çıkan gazeteci Tuncay Özkan'ün gözü CHP genel sekreterliğinde. Bugüne kadar bir çok sosyal demokrat siyasetçiyi, siyasetten koparan ve soğutan CHP ve Baykal ikilisi şimdi de Özkan'a kucak açtı...

Deniz Baykal, CHP için ve hatta parti örgütünün ötesinde tüm sosyal demokrat camia için uzun süredir "alternatifi olmayan lider" görünümünde. Peki bu nasıl oldu? Bir vakitler, SHP yıllarında "yenilen pehlivan güreşe doymaz" misali Erdal İnönü'ye her kongrede rakip olmuş, bir türlü amacına ulaşamamış ve sonunda İnönü yılgın bir halde siyasetten kaçarak meydanı Baykal'a bırakmıştı.

Baykal'ın mıntıka temizliği ise işte böyle 90'ların ortasınan itibaren başladı. İnönü'yle başlayan operasyon daha sonra Hikmet Çetin ve Altan Öymen ve Ertuğrul Günay ile devam etti.

CHP'de liderlik yapmış veya bu potansiyele sahip herkesi bir bir partiden kopartan Baykal ilaveten Yaşar Nuri Öztürk, Kemal Derviş gibi isimleri de etkisiz hale getirdi. Derviş, Baykal'dan kaçıp BM'ye "sığındı", Öztürk Hoca ise kurtuluşu kendine parti kurmakta buldu. Bu arada da Baykal İsmail Cem'in tabela partisini içine alıp Cem'i de onursal başdanışman sıfatıyla kızağa çekip siyasetten sildi. En son Haluk Koç kendisine rakip olunca parti örgütünü Koç'a kapatan Baykal böylece yalnızlığını ver alternatifsizliğini korumaya devam ediyor. Mustafa Sarıgül ise direniyor ama nafile. Baykal'ın yenemediği bir Bülent Ecevit vardı ama o da zaten başka bir kulvarda koşup hayata veda etti.

Kurt politikacı Baykal'ın yanında, civarında siyaset yapmaya kalkan herkesin kuzu gibi kalmasında sanırız Baykal'ın bu konudaki tecrübeleri yatıyor.

Hal böyleyken CHP'de siyaset yapmayı planladığı basına yansıyan ve partiye taze kan olacağı düşünülen Tuncay Özkan'ın işi zor görünüyor. Rotary kulüplerinin toplantısında artık mitinglere otobüs kaldıracak parasının kalmadığını söyleyen Tuncay Özkan CHP çatısı altında Anadolu'yu il il, karış karış dolaşmaya niyetli. Ancak Tuncay'ın bu konuda karşısınaki iki seçenek de Baykal'ın kişisel tarihindeki siyaset performansıyla çelişiyor. Özkan'ın başarısızlığı durumunda Baykal zaten bu bahaneyle Özkan'ın partiden dışlayacağı belliyken, Tuncay Özkan'ın muhtemel bir başarısı ve partiye getireceği hareketlilik de şüphesiz Baykal'ın hoşuna gitmeyecektir.

Yani CHP'de siyaset yapmayı göze alan Tuncay Özkan'ın her koşulda dikkatli olması gerekiyor. Malum Özkan ilkokula giderken Baykal bu ülkede bakanlık yapıyordu.

www.iyibilgi.com analiz



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs