En Sıcak Konular

İstanbul'da yaşayan bedelini ödeyecek!

3 Aralık 2007 08:08 tsi
İstanbul'da yaşayan bedelini ödeyecek! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Melen suyuyla İstanbul'da susuzluk riskinin atlatıldığını belirterek, “Ancak nüfus artışı sürdükçe işimiz zor. İstanbul'da yaşamanın bir bedeli olmalı. Biz de bu işler için varız” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz yaz aylarında tedirginliğini yaşadığımız susuzluk tehlikesiyle inşaallah bir daha karşılaşmayacağız” dedi. Erdoğan, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen Melen Suyu Projesi Açılışı ve Ağaçlandırma Seferberliğinin Başlatılması Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, çok önemli iki olayın bir arada yaşandığını belirterek, “Özellikle biri, benim için çok çok anlamlı. Melen suyu resmi açılış töreni...” diye konuştu. Açılışı yapılan projelerin diğerinin de Türkiye'nin aydınlık, yeşil yarınları için yürütülecek milli ağaçlandırma seferberliğinin başlatılması olduğunu vurgulayan Erdoğan, doğanın havası, suyu ve toprağıyla bir bütün olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yaz aylarında tedirginliğini yaşadığımız susuzluk tehlikesiyle inşaallah bir daha karşılaşmayacağız. Tabii bunlar yeterli mi? Bu nüfus böyle artmaya devam ettikçe İstanbul'da işimizin zor olduğunu da hatırlatma zorunluluğu var. Onun için buna da çözüm getirmek durumundayız. Yani İstanbul sürekli olarak bu göçü almaya da mahkum olmamalı.” Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, bu tür metropollere gelecek olanlara ödettirilen belli bedeller olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

DÜZENİ SAĞLAYACAĞIZ

“Dünyada New York, Paris, Londra böyledir. Orada yaşamanın bir farklı bedeli vardır. İstanbul bu noktada çok ucuz illerden biri. Burada bir bedel yok. İsteyen istediği yere gelip bir binayı konduruveriyor. Devletin hazinesinde kondurulmuş bir bina, öbür tarafta hanımının kolundan bileziğini satarak daire alan bir insan... Ama ikisi eşit. Olur mu böyle şey? Olmaz. Burada bir adaletsizlik doğar. O kaçak binayı yapana da devlet ne yapıyor? Elektriği de götürüyor, suyunu da götürüyor. Bütün bu imkanlardan da istifade ediyor.

Bu noktada bir adaletsizlik var. Bunların bir düzene konması lazım. İşte biz bu düzeni kurmak için varız ve bunu yapmaya da hazırız.”


Trakya kadar orman oluşacak

Erdoğan, barkovizyonla Malatya'ya canlı olarak bağlandı ve ağaçlandırma seferberliği Malatya Valisi ve öteki ilgililer tarafından başlatıldı. Daha sonra sırasıyla canlı yayınla Adıyaman, Giresun, Bursa, Uşak, Antalya ve Yozgat'a canlı bağlantılar yapıldı. 2008'de 420 bin, 2009'da 440 bin, 2010'da 460 bin, 2011'de 480 bin ve 2012'de 500 bin hektar olmak üzere toplam 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırılması hedefleniyor. Trakya'nın toplam alanı kadarlık bir arazinin ağaçlandırılmasının planlandığı projenin toplam maliyeti 2 milyar 700 milyon YTL.

yenişafak



Bu haber 301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs