PKK’nın yeni yuvası Kafkasya | " /> PKK’nın yeni yuvası Kafkasya | "/>

En Sıcak Konular

PKK’nın yeni yuvası Kafkasya

3 Aralık 2007 07:58 tsi
PKK’nın yeni yuvası Kafkasya 

Kuzey Irak’ta sıkışan PKK’nın kendine Ermenistan’da yeni ‘yuva’ aradığı belirlendi. Dağlık Karabağ’a göz diken PKK’lıları önlemek için Gül ve Erdoğan harekete geçti. Peş peşe yapılan Bakü ziyaretleri terör zirvesi

Sınır ötesi operasyonun da başlamasıyla yeni arayışlara giren PKK, Kuzey Irak’tan çıkış planı yapıyor. PKK içindeki Ermeni kökenli teröristlerin Kafkasya’ya yerleşmek için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’a geçmek için planlar yapan teröristlerin bu hazırlığı, Türkiye tarafından tespit edildi. Türkiye, PKK’nın Kafkaslar’a yerleşmemesi için bölge ülkeleriyle yakın temasa geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Azerbaycan ve Gürcistan’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde PKK konusu gündeme geldi. Gül, PKK’nın Kafkaslar’ı kullanmaması konusunda her iki ülke cumhurbaşkanını uyardı. Avrupa Parlamentosu Karma Komisyonu’na sunulan Türkiye raporunda PKK içindeki Ermeni kökenli teröristlere dikkat çekildi.

PKK’nın Ermeni diasporasının bazı üyeleriyle temasa geçtiği istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Plana göre, teröristler önce bir Avrupa ülkesine, oradan da Kafkasya’ya geçecek. Kafkasya içinde seçilen yer ise, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ. Türkiye, Ermenistan ile Azerbaycan arasında sorun olarak duran bölge konusunda Azerbaycan’a tam destek veriyor. Ermenistan, son yıllarda Irak ve Suriye’den göç eden birçok Kürdü, Dağlık Karabağ’a yerleştirmişti. PKK’nın bölgede gazete ve radyoları bulunuyor.

Türkiye, PKK’nın Kafkasya planını bozmak için harekete geçti. Kasım ayı içinde arka arkaya iki Kafkas ülkesi Azer- baycan ve Gürcistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ün temaslarında PKK’nın faaliyetleri ele alındı. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, “Türkiye’nin yanındayız” sözü verdi.

Başbakan Erdoğan da, 17 Kasım’da Bakü’ye gitmiş, Türk Devlet ve Toplulukları Kurultayı’na katılmıştı. Erdoğan, Karabağ sorununda AB ve ABD’nin verilen sözleri yerine getirmediğini ifade etmiş, “Irak’ta yaşananlar konusunda uyanık olmamız gerekiyor. Yoksa ağır gelişmeler olabilir. Karabağ kanayan yaramızdır. Ermenistan işgalcidir” demişti.

Kara para üssü

PKK, uzun yıllar Kafkasları kaçakçılık üssü olarak kullandı. Ermeni kökenli teröristlerin yardımıyla örgüt, uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra kara parayı Kafkaslar’da akladı. Genelkurmay, insan ticareti ve kara para aklamanın önüne geçmek için Karadeniz’de “Karadeniz Uyum Harekatı” gerçekleştiriyor.

ALİYEV YASA ÇIKARACAK

PKK’lı teröristlerin Azerbaycan’a girişini yasaklayacak özel yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Azerbaycan Parlamentosu’nda ele alınması bekleniyor. Azeri yetkililer, Türkiye’den aranılan teröristlerin tam listesini istedi. Azerbaycan Adalet ve İçişleri bakanlıklarından Hüseyin Asilov başkanlığında Türkiye’ye gelen bir heyet, bu konuda görüşmelerde bulundu.

 
akşam



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,854 µs