En Sıcak Konular

CSKA turnuvasında Türkiye 3. oldu

1 Aralık 2007 21:24 tsi
Bakü'de yapılan Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda ilk 6. olan takımların davet edildiği, ''CSKA CUP'' özel güreş turnuvasında Türkiye 3. oldu

Rusya Güreş Federasyonu ile CSKA Spor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği ve Bakü'de yapılan Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda ilk 6 sırayı alan takımların davet edildiği, ''CSKA CUP'' özel güreş turnuvası Moskova'da sona erdi.

Türkiye'nin yanı sıra, Rusya, Amerika, Ukrayna, Küba ve Özbekistan'ın katıldığı ödüllü turnuvada, 1. grupta Amerika ve Ukrayna ile mücadele eden ay-yıldızlı ekip, Amerika ile yaptığı günün ilk maçında minderden 6-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Türkiye'nin bu maçta tek yenilgisini 96 kilo güreşçisi Hakan Koç aldı. Türkiye grubundaki ikinci müsabakasında Ukrayna karşısında 5-2'lik mağlubiyet alırken, 60 kiloda Tevfik Odabaşı ve 84 kiloda Serhat Balcı, Türkiye'nin yüzünü güldüren güreşçiler oldu.

Bu karşılaşmada bu yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan şampiyonada Dünya Şampiyonu olan 66 kilo Türk güreşçisi Ramazan Şahin'in yenilmesi ise şaşkınlık yarattı.

Turnuvada üçüncülük-dördüncülük karşılaşmaları için Küba ile mücadele eden Türkiye, rakibini 5-2 yendi ve dünyanın en iyi 6 takımının katıldığı organizasyonu 3. sırada tamamladı.

55 kiloda Sezer Akgül, 60 kiloda Tevfik Odabaşı, 66 kiloda Ramazan Şahin, 74 kiloda Ahmet Gülhan, 84 kiloda Serhat Balcı, 96 kiloda Hakan ve 120 kiloda Fatih Çakıroğlu'nun mindere çıktığı ve Kübalı rakipleriyle mücadele ettiği üçüncülük karşılaşmalarında 55 kilodaki Sezer Akgül ile 74 kilo güreşçisi Ahmet Gülhan rakiplerine yenilirken, diğer sikletlerdeki güreşçiler müsabakalarını galibiyetle tamamladı. Serbest Güreş Milli Takımı, bu sonuçla birlikte 25 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Olimpiyat Oyunları öncesinde düzenlenen en önemli ve en yüksek ödüllü turnuva olan CSKA Cup'a ev sahipliği yapan Rusya, turnuvada birinci oldu. Ukrayna ile finalde karşılaşan Rusya, rakibini 5-2'lik sonuçla yendi ve CSKA Cup'ta birinci olarak kupanın sahibi oldu. CSKA Cup Güreş Turnuvasında birinci olan Rusya 50 bin, ikinciliği elde eden Ukrayna 35 bin, ve Türkiye'nin ardından dördüncü olan Küba ise 15 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

habertürk



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs