En Sıcak Konular

Bakan'dan Süreya Ayhan'a şartlı destek

1 Aralık 2007 14:43 tsi
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu'nun kuruluşuna ilişkin yasa değişikliğinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle ilgili olarak, “Türk futboluna yeni bir yol haritası çizilmiştir” dedi.

Bakan Başesgioğlu, 2. Uluslararası Kayak Sempozyumu'ndan ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu değişikliğin FIFA Ana Statüsü için yapıldığını belirterek, "Federasyonumuzun kuruluşuna ilişkin yasa değişikliği meclisimizden geçti. Bilindiği gibi FIFA ana statüsüne uygunluk sağlamak adına bu değişikliği yapıyoruz. Bu da parlamentoda büyük bir çoğunlukla kabul edildi ve Kulüpler Birliği de bunu destekledi. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladıktan sonra değişiklik yapılacak. Türk futboluna yeni bir yol haritası çizilmiştir. Tüm futbol ailesine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Murat Başesgioğlu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un, dün düzenlediği basın toplantısıyla kendisine komplo yapıldığına ilişkin sözlerini de değerlendirerek, konu hakkında şunları söyledi:
"İşlerin bu noktaya gelmesinden son derece üzgünüz. Kendisi ve Türk atletizmi adına üzgünüz. Eğer kendisine haksızlık yapıldığına dair çok kuvvetli emareler ve ellerinde delilleri varsa, bakanlık olarak Süreyya Ayhan Kop'un hakkını sonuna kadar savunuruz. Bu noktada, uluslararası kuruluşlar nezdinde çok güçlü argümanlarla çıkmamız lazım. Arkadaşlarımız durumu araştırıyor. Bir haksızlığa uğrama durumu varsa, Süreyya Ayhan Kop'un mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Süreç inişli-çıkışlı bir şekilde devam ediyor. Keşke böyle birşey olmasaydı da bu duruma gelmeseydik."

Türkiye'nin Olimpiyat Oyunları düzenlemesi için her türlü çalışmayı yaparak, komitenin karşısına hazır olarak çıkacaklarını vurgulayan Başesgioğlu, “2020 Dünya Yaz Olimpiyat Oyunları bizim nihai hedefimiz. Bunun müracaatı için belli süreler var. Bu süre içinde hazırlıklarımızı yapıp, tesislerimizi bitirip diğer sportif branşlardaki hazırlıklarımızı tamamlayıp 2020 Olimpiyatlarına güçlü bir aday olduğumuzu ilan edeceğiz. İlan etmekle olmaz. Çalışmak çok önemli. Yabancı uzmanlar geldiğinde, 'Türkiye'de olimpiyatlar yapılabilir' diyebilmeleri gerekir. Müracaat süreci başladığında adaylığımızı açıklayacağız” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs