En Sıcak Konular

Cenazeler bugün İstanbul'a getiriliyor

1 Aralık 2007 12:11 tsi
Cenazeler bugün İstanbul'a getiriliyor İstanbul - Isparta seferini yaparken, Keçiborlu yakınlarında düşen ve 57 kişiye mezar olan Atlasjet uçağının enkazındaki çalışmalar sürüyor. Cenazeler ise İstanbul'a getirilmeye başlandı. Öte yandan 7'si mürettebat 57 kişinin kimlik tespit çalışması tam

Kazanın ardından sadece sağ bacağı bulunan 21 yaşındaki Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Özlem Karataş'ın cesedine sabah saatlerinde ulaşıldı.
 
Karataş'ın cesedi, bölgeye getirilen vinçle kaldırılan enkazın altında bulundu. Karataş'ın cenazesi Süleyman Demirel Araştırma Uygulama Hastanesi morguna gönderildi.
 
Cenazeler ailelere teslim ediliyor
 
Yolcu uçağında hayatını kaybeden ikinci kaptan emekli Hava Tuğgeneral Tahir Aksoy için Süleyman Demirel Araştırma Uygulama Merkezi Morgu önünde tören düzenlendi.
 
Törene, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Isparta İçgüvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve diğer askeri yetkililer katıldı.
 
Tahir Aksoy'un, Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, ambulansla Antalya'ya gönderildi. Aksoy'un cenazesi THY uçağıyla İstanbul'a gönderilecek.
 
Kazada hayatını kaybeden Doğuş Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Fidan ile işadamı Kenan Büyük'ün cenazeleri bu sabah İstanbul'a getirildi.
 
THY'ye ait uçakla Antalya'dan İstanbul'a getirilen cenazeler, uçaktan alındıktan sonra Atatürk Havalimanı A kapısında yakınlarına teslim edildi.
 
Fidan ile Büyük'ün yakınlarından bir kısmı aynı uçakla İstanbul'a gelirken, bazı yakınları da Atatürk Havalimanı'ndaki karşılamada hazır bulundu.
 
Kazada hayatını kaybeden 10 yolcu İstanbul'a getirildi. Yolculardan Saniye Kartal, Necati Kartal, Oğuz Cafer Çiftçi ve Yusuf Çiftçi'nin cenazeleri Atatürk Havalimanı A kapısından ambülansla alınarak yakınlarına teslim edildi. Cenazelerin bugün toprağa verileceği öğrenildi.
 
Cenazeler için bugün Isparta'da tören düzenlenecek. Isparta Ulu Cami'de öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak.
 
Cenazeler, saat 10.00, 12.00 ve 14.00'te Antalya Havalimanı'ndan kalkan uçaklarla İstanbul'a getirilecek.
 
Hak-İş: "Düşüş nedeni iyi araştırılmalı"
 
Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Atlasjet uçağının düşüş nedeninin iyi araştırılması, iş sağlığı ve güvenliğinin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Uslu, "Uçuş güvenliği ile iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması konusunda herhangi bir ihmal, zaaf veya zayıflık varsa, tespiti için çalışılmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği kamu işyerleri ile özel sektör, işçi-işveren herkesi yakından ilgilendirmektedir" dedi.
 
Atlasjet uçağı Isparta'da düştü: 57 ölü
 
Atlasjet Havayolları'nın İstanbul-Isparta seferini yapan ve içinde 50 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu MD83 tipi yolcu uçağı dün Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurca bölgesi yakınlarında düştü. Kazada kurtulan olmadı.
 
Uçaktan son sinyal, Burdur Gölü üzerinde manevra yaparken alındı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hava ve teknik şartların uçuş için son derece elverişli olduğunu söyledi. Kazanın sebebi, bulunan kara kutunun çözümlenmesinden sonra ortaya çıkacak.
 
Uçağın kanat ve motor bölümü tepenin üst kısımlarında, gövde kısmı da tepenin hemen aşağısında yaklaşık 150 metre mesafede bulundu. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, "O bölge uçağın geçiş noktası değil" dedi.
CNNTurk



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,452 µs