En Sıcak Konular

Anadolu'nun en büyük 250 şirketi

1 Aralık 2007 11:07 tsi
Fortis ve Ekonomist Dergisi’nin Anadolu’nun en büyük 250 şirketi araştırmasının ödül töreni Kayseri’de yapıldı.

Fortis Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock, Kayseri Hilton Otel’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de son yıllardaki ekonomik performansın olumlu sonuçlarına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Anadolu Kaplanları, Türkiye’nin başarısına hayati katkılar yapıyor.

Türk ekonomisi sizlerin ürün ve hizmetleri üzerinde yükseliyor. Ama şimdi hem Türkiye’nin hem de firmalarımızın bu başarıları kalıcı, büyümeyi sürdürülebilir kılmaları gerekiyor. Kurumsallaşma yönünde ciddi dönüşümler önümüzde duruyor.Fortis Türkiye, yenilikçi ve kaliteli ürünleri, girişimciden yana yaklaşım ile bu büyük süreçte sizleri desteklemeye hazırdır. Türkiye’nin güçlü ekonomik performansının temelini oluşturan Anadolu şirketlerini desteklemeye devam edeceğiz." Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nurettin Okandan da Kayseri’de sanayinin hızla büyüdüğünü kaydetti.

Okandan "Kayseri, deyim yerinde ise Anadolu’nun parlayan yıldızı oldu.İSO’nun belirlediği ilk 500 firma içinde Kayseri’den 17 firma, ikinci 500 firma arasında ise Kayseri’den 10 firma yer aldı. Yıllık ihracat rakamı 1 milyar doları aştı. 3 organize sanayimizin toplam büyüklüğü 37 milyon metrekareye ulaştı. Artık sanayi tabana yayılmaktadır" dedi.

Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş ise Anadolu Kaplanları olarak belirledikleri 250 şirketin, İstanbul, Ankara ve İzmir dışından seçildiğini, araştırmanın 4 ayrı kategoride düzenlendiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra, Anadolu’nun en büyük 5 şirketi, Anadolu’nun ihracatını en çok artıran 5 şirketi, Anadolu’nun karını en çok artıran 5 şirketi ve Anadolu’nun istihdamını en çok artıran 5 şirketine törenle plaketleri verildi.

Anadolu’nun en büyük şirketi dalında, Denizli’de bulunan "Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri", Anadolu’nun ihracatını en çok artıran en büyük şirketi dalında Çankırı’da bulunan "Aytaç Gıda Yatırım", Anadolu’nun karını en çok artıran şirketi dalında Kocaeli’nde bulunan "Tezcan Galvanizli Yapı Elemanları Sanayi" ve Anadolu’nun istihdamını en çok artıran en büyük şirketi dalında Mersin’de bulunan "Arbel Bakliyat Hububat" şirketleri birinci seçildiler.

Törene, Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Elçin, Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Fortis Risk Yönetimi direktörü Marie-Victoire De Groote, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ile çok sayıda firma yöneticisi ve temsilcisi de katıldı.



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs