Uçakla ilgili inanılmaz itiraflar! | " /> Uçakla ilgili inanılmaz itiraflar! | "/>

En Sıcak Konular

Uçakla ilgili inanılmaz itiraflar!

1 Aralık 2007 11:12 tsi
Uçakla ilgili inanılmaz itiraflar! World Focus Havayolları A.Ş’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı, Avukat Murat Başman inanılmaz itiraflarda bulundu: Ben ve eşim AtlasJet’le uçarız. Ancak MD’leri gördüğümüz anda uçuştan vazgeçeriz. Neden mi?

World Focus Havayolları A.Ş’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı, Avukat Murat Başman, şirketin finans kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle uçakların periyodik bakımlarının minimum seviyede, bazen de sadece kağıt üzerinde yapıldığını söyledi.

Haber10'da yer alan habere göre çalışanların maaşlarının da ödenemediğini iddia eden Başman, uçağın düşmesine çok üzüldüğünü ama böyle bir kazayı uzun süredir beklediğini anlattı. AtlasJet’in, World Focus’tan kiraladığı Mike, Lima ve November adlı uçaklardan her hangi birine denk gelmesi durumunda uçmaktan vazgeçtiğini, eşini de bu konuda uyardığını belirten Başman, "November adlı uçak, yasak olmasına rağmen İran’a iç hatlara kiralandı. Yaklaşık 5 ay önce kalkıştan hemen sonra sol motoru parçalandı, güçlükle yere indi. Bununla ilgili Sivil Havacılık kayıtlarında kayıt bulunmaması çok düşündürücü" dedi. Murat Başman, şunları anlattı:

BORCU 8 MİLYON DOLAR

Avukatlığını yaptığım bir grup, iki yıl önce Anı Tour’dan World Focus Airlines’ı satın aldı. Satın alan şirketin esas işi inşaatçılık ve turizm. Yaklaşık 10 milyon dolar değerindeki şirketin başına geldiğim Şubat 2006’da yaklaşık 8 milyon dolar borcu vardı. Ayda 1.5 miyon dolarlık bir cironuz var ve bu parayı iyi yönetmek zorundasınız. Uçaklarda sürekli sorun yaşanıyordu. Uçakların bakımsız olduğu her halinden belliydi. Patronlar duyarsız kaldı, yeterli maddi desteği vermedi. Bu yükü taşıyamam, diye istifa ettim.

UÇAKLAR 94 MD MODEL

Şirkekin üç uçağı, AKM, AKN ve AKL 1994 imalatı MD’ydi. Atlasjet’te bu tip uçak olmadığından bakım yetkisi de yok. Yetki World Focus’a ait. Bakımlarda önemli parça değişmesi gerekiyordur. Riske giremezsiniz. Ama burada geçici önlemlerle yürütülüyordu. Bazen yapılmış diye imza atılan şeyler de kağıt üzerindeydi. Personel maaş alamıyordu. Bu ruh haliyle yapılan uçuşlarda her türlü risk sözkonusu olur.

BAŞKALARI ÖLMESİN

Ben ve eşim AtlasJet’le uçarız. Ancak MD’leri gördüğümüz anda uçuştan vazgeçeriz. Hatta AtlasJet’e ’Ben bu uçakları iyi tanıyorum. Bu uçakların bakımını da hala bunlar yapıyor. Ben iyi yapıldığına inanmıyorum ve sizin iyi bir müşteriniz olmama rağmen artık sizinle uçmayacağım’ diye yazı gönderecektim. Ayrıldığım şirketi karaladığımı düşünürler diye yazmadım. Ancak kazayı duyunca kendimi çok kötü hissettim. Bildiğim ve daha önce yazıya döktüğüm bu gerçekleri bundan sonra başka insanların ölmesin diye anlatıyorum.

 



Bu haber 1,589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs