En Sıcak Konular

Şahin'den Genç'e sert yanıt

30 Kasım 2007 23:55 tsi
Adalet Bakanı Şahin, Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç'in iddialarına yanıt verdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in bir yakınıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, ''Bir yakınım yanlışlık yapmış. Suç ortağıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ihbarda bulundum, tutuklandılar. Bu, benim açımdan eleştirilecek bir şey değil, herhalde takdir edilecek bir şey'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Hakimler ve Savcılar Kanununda değişiklik öngören teklifin 2. maddesi kabul edildi.

Madde üzerinde verdiği önerge hakkında söz alan Genç'in, konuşmasında Bakan Şahin'in teyzesinin oğluyla ilgili bir gazetede çıkan haberleri gündeme getirmesine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Kendi oğlunu anlat!

AK Parti'li milletvekilleri, Kamer Genç'e kendi oğlunun Meclise nasıl alındığını sordular.
İddialara ilişkin söz alan Bakan Şahin de Genç'in iddialarına cevap vermek üzere kürsüye çıkmadığını, basına konu olduğu için milletvekillerine bilgi vermek istediğini söyledi.

''Böylesine değersiz iddia ve sözlere cevap vermeye tenezzül etmeyeceğini'' dile getiren Şahin, Genç'e şöyle seslendi:

''Hakimler ve Savcılar Kanunu ile ilgili bir değişiklikte, teyzemin oğluyla ilgili bir konunun getirmesinde kuyruk acısı var. Bana 4 yıl önce bir televizyon programında hakaret etti. Tazminat davası açtım, kazandım. Şimdi o paranın ödenmesinin acısı düştü içine. Alacağım Kamer Bey, bu parayı alacağım. Bu parayı ödeyeceksiniz, hiç çaresi yok. Böylece bir hukuk davası hasımı olduk. Kendisi kürsüye çıkarak, kendi kendini tatmin etmeye çalışıyor. Bu tazminatı ödeyeceksiniz.''

''KAMU KURULUŞU DEĞİL, OTEL''
Genç'in, ''yakınını bir kamu kuruluşuna sınavsız olarak aldığı'' iddiasını da yanıtlayan Şahin, işe alınan yerin kamu kuruluşu olmadığını vurguladı. ''Bu, Taksim Otelcilik Anonim Şirketinin bir otelidir. Ticaret Kanununa tabidir, orada çalışanlar da İş Kanununa tabidir. Benim Bakanlığım oraya işçi almaz'' diyen Şahin, anonim şirketinin yönetim kurulları bulunduğunu, bu şirketin şartlarını taşıyanların işe alındığını söyledi.

Şahin, ''Hükümet olarak elinize imkan geçti, yakınlarınızı devlet kadrolarına doldurdunuz, bunun hakimler ve savcılar için de yapacaksınız'' iddialarını reddettiklerini bildirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak alımların ÖSYM tarafından yapıldığını hatırlatan Şahin, ''Biz de bunu büyük bir titizlikle takip ediyoruz'' dedi.

Kendilerinin bir farkı ortaya koyduklarını, Devlet Memurları Kanunun 4-B maddesine göre sözleşmeli personel alımınında da ÖSYM sınav şartı getirdiklerini anlatan Şahin, ''Kadrolaşma niyetinde olan iktidar bunu yapar mı?'' diye sordu.

internethaber



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs